Hogy csináljam a csikremellet, hogy ne legyen betonszáraz?
Én is hasonlóan készítem, mint "bumbi" a csirkemellet és karajt is. Serpenyőben hirtelen elősütöm, mindkét oldalát 2-3 percig, amíg piroskás kérget kap. Villát soha nem szórok bele, lapáttal fordítom meg, és teszem zsiradékkal kikent tepsibe. a serpenyőben maradt pecsenyelevet kevés vízzel beforralom és ráöntöm a húsra.Én lefóliázva sütöm még 10-15 percig, majd fólia nélkül adok neki egy kis pírt.Itt kell vigyázni, nem kiszárítani !Csak 1-2 percről lehet szó.
Mindig szaftos, omlós hús a végeredmény.
Látom valaki végig trollkodta a válaszokat, annak ellenére, hogy mindenki jó eljárást írt, mindenki 50-60%-on, sőt van aki 0%-on...
Amúgy 12-es.. Tudom, hogy gépelési hiba, de én meg vizuális típus vagyok, és elképzeltem hogy egy vödör villát szórsz a húsra..: ))
Én egyszer úgy csináltam a grillcsirkét, hogy egy sörösdobozra húztam rá, amit betekertem alufóliával, de a teteje nyitva volt, persze nem volt tele, szóval így állítva ment a sütőbe, mint a vaj olyan volt a cici. Azért nem csinálom, mert sokat kínlódtam, hogy ne boruljon el.
A tejben pácolás is jó, én teszek bele pár gerezd hagymát és egy éjszakát állni hagyom. Régebben tejföllel csináltam, de tejjel jobb.
Amit még lehet, ha már nagyon száraz valami szószt csinálsz hozzá, akár valami sajtszószt vagy tzatzikit, vagy valami gombás tejszínest. Ezek jól mennek a csirkemellhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!