Hogy csináljam a csikremellet, hogy ne legyen betonszáraz?
Figyelt kérdés
2014. jan. 13. 18:28
1/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
nem szabad vékonyra vágni, klopfolni nagyon (kézzel kicsit megütögetheted), sózni csak sütés közben szoktam. És nem szabad túlsütni. kb. ennyi.
4/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
meg le lehet takarni, hogy ne párologjon el belőle a víz, valamnt talán rövidebb ideig lehet sütni magasabb hőmérsékleten.
5/16 A kérdező kommentje:
Egybe sütöm, csak be van füszerezve, a lábas aljára leég minden, aztán egy darab téglát veszek ki a lábasból..
2014. jan. 13. 18:51
6/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Aztasd be fuszeres tejbe par orara. Sutni en ugy szoktam, hogy elobb megpiritom, utana lassu tuzon.
7/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A tepsi aljába kb 1 ujjnyi víz és pici olaj bele. Bele a cs.mellek, rövid időre a tepsit alufóliával letakarva "főzd" a melleket a sütőben, mikor már majdnem kész, nem kell neki sok idő, akkor leveszed a fóliát és pirosra sütöd ízlés szerint. vizet pótolhatsz alá. Így nem ég le és száraz sem lesz.
8/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Akármit csinálsz a csirkemellel, az a legszárazabb hús. Süss inkább sertéstarját, vagy esetleg csirkecombot.
Pácolva stb, ehetőbb, kevésbbé száraz.
9/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Próbáld ki a kínai trükköt: étkezési keményítőt annyi vízzel keverj el, hogy iszapszerű masszát kapj(ez nagyon kevés vizet jelent).Ebbe "pácold" legalább fél órát a csirkemellet. Így ugyan sütésnél fröcskölni fog, a fedőt mindenképp használni kell, de cserébe hihetetlenül omlós húst kapsz.
A másik módszer, a gyors sütés, ami megakadályozza hogy levet eresszen és főjjön a hús, viszont akkor figyelni kell arra hogy megfelelő vastagságúra legyen vágva, hogy mindenképp átsüljön.
10/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az előzők mindent jó trükköt elmondtak :). Eszembe jutott még egy módszer: a francia szelet. Olyan, mint a bécsi, csak ebben nincs prézli: tojás, kis tej és liszt, só, bors. Rántott husi lesz belőle, viszont előtte külön egy kicsit átsütöm vizes olajban sózva-borsozva és azután belemártom ebbe a tojásos masszába és kijütve fincsi bundija lesz. Hmmm :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!