Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen egyszerű süteményeket...

Milyen egyszerű süteményeket süssek karácsonyra?

Figyelt kérdés
21/L vagyok, nem sütöttem még túl sokszor életemben, de nagyon lelkes vagyok... :) Olyan receptek kellenének, amit a családdal (két kishugaimmal) együtt készíthetek /közös program/. A mézeskalács jó, mert a díszítéssel lehetne a kicsiknek bíbelődni... Azt könnyű elkészíteni? Háziasszonyok írjatok! :)
2009. nov. 30. 18:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én nem vagyok háziasszony (15/L) :)))

Igen könnyű elkészíteni!:) Recept:Egyszerű mézeskalács recept

Kategória:

Sütemények, édességek

Hozzávalók:

50 dkg liszt

2 dkg sütőpor

25 dkg méz

2 tojás

1 teavaj (10 dkg)

1 citrom

1 kk mézessütemény fűszerkeverék

1 kk keserű kakaópor

1 csipet só

kenéshez 1 kis tojás

Elkészítés:

A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, sóval. Hozzáadjuk a mézet, a tojásokat, a puha vajat, a citrom reszelt héját, levéből 1 ek-nyit, valamint a fűszerkeveréket.

A tésztát összeállítjuk (géppel is be lehet dagasztani), majd 1-2 napot, de akár egy egész hetet is a hűtőben pihentetjük.

Lisztezett deszkán 4 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. Tetejét megkenjük felvert tojással, és dióval, mandulával, mogyoróval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

175 fokon 15 perc alatt sül készre. Vigyázzunk, ne süssük tovább, mert a méz könnyen megég, vagy a tészta kiszárad.

|| Nagyon egyszerű, és a kicsik is besegíthetnek a díszítésben!:) Nagyon jó móka, szórakoztató!:) Sok sikert, és Kellemes Karácsonyt nektek így előre is !:)

2009. nov. 30. 18:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Van egy tuti bevált mézes puszedli receptem (ne lepődj meg, hogy a neve mézes, és tulajdonképpen méz nincs is benne :))

Hozzávalók:

- 7 evőkanál pirított cukor 3 dl vízzel felengedve

- 3 szem édesítőszer

- 2 kis kávéskanál só

- reszelt citromhéj

- 1 kanál porcukor

- 2 kávéskanál fahéj

- 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg

- 2 tojássárgája

- 15 (2 csomag) szalalkáli

- 50-60 dkg liszt

A hozzávalókat összegyúrjuk, a tészta ragadni fog, de nem kell megijedni. Hideg helyre ki kell tenni és így picit megkeményedik, és jól formázható lesz (pont mint a mézeskalács tészta). Ezután kinyújtjuk és tetszőleges nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Jó, ha még a sütés előtt pihen egy kicsit. Ebből a mennyiségből kb. 2 tepsi lesz. Ha megsült lehet cukormázzal és bármivel díszíteni, ebben a kicsik is tudnak segíteni. :)

Van még pár receptem, ha érdekelj szólj. Azok is sokszor kipróbáltak, anyósom sokat süt és tőle vannak ezek. És nagyon fincsi mind! :)

19/L

2009. nov. 30. 18:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok! Itt van még egy nagyon finom recept, ilyet is ettem már, és nagyon nagyon finom, és egyszerű!!:)

Üdítő szelet

Hozzávalók (-):

*

o 5 tojás

o 8 evőkanál kristálycukor

o fél dl étolaj

o 4 evőkanál liszt

o 4 kanál kakaó

o fél csomag sütőpor

o 25 dkg túró

o 25 dkg margarin

o 2 vaníliás cukor

o 20 dkg porcukor

o 6 dl narancsízű üdítő

o 2 csomag vaníliás puding

Elkészítése: Tészta: A tojásokat szétválasztjuk. Az 5 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral, fél dl étolajjal habosra keverjük. Hozzáadjuk a 4 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 4 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérjéből felvert habot.

Krém: 25 dkg áttört túrót 25 dkg margarinnal kikeverünk, 2 vaníliás cukrot és 20 dkg porcukrot adunk hozzá. A kihűlt tésztára kenjük.

Máz: 6 dl narancs ízű üdítőben felfőzzük a 2 csomag vaníliás pudingot, 2 evőkanál cukorral. Langyosan a krémre öntjük.

Dermesztjük.

(Remélem segítettem!:) (15/L)

2009. nov. 30. 18:39
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Reszelt túróst szoktunk:

[link]

Üdítő szelet:

[link]

kókuszkocka:

[link]

Nagyjából ilyenek csinálunk mindig, mézeskalácsot nem nagyon szoktunk, de jó lenne kipróbálni :)

2009. nov. 30. 18:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :) Mi az üdítő szeletet nem szeretjük túlságosan, de a többi nagyon jó! :) Főleg vagy csak csokis vagy csak gyümölcsös recpteket várok! :)
2009. nov. 30. 18:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. Küldök egy kakaós kalács receptet, meg van egy sakk szelet nevű süti is, ezek kakaósak.

Kalács

- 3 dl tej

- 3 evőkanál cukor

- 20 szem édesítőszer

- 4 dkg élesztő

- 60 dkg liszt

- 1 kávéskanál só

- 1 dl olaj

A tejet meglangyítjuk és egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi alapanyagot egy tálba öntjük, majd jöhet hozzá az élesztő is. Jól összedolgozzuk és kettévesszük a tésztát. Az egyik fele marad így, a másikba még belegyúrunk ízlés szerint kakaót. A tésztákat kinyújtjuk, a fehér tetejére tesszük a kakaósat, majd az egészet feltekerjük. Tetsző nagyságúra vágjuk, 1 órát még a tepsibe kelesztjük majd kisütjük.

Sakk szeletet is írom mindjárt, csak leszaladok vacsizni :)

2009. nov. 30. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Rigó Jancsi elég csokis és hidd el egyszerűen elkészíthető.Bárhol találsz a neten receptet egy csokis piskóta és tejszínhab a közepe.Amíg nem sütöttem meg azthittem lehetetlen aztán derült ki gyerekjáték 18éves lányom is süti.Bő félóra alatt elkészül:)
2009. nov. 30. 19:29
 8/8 anonim ***** válasza:

Nah szóval, sakk szelet.

Sárga tésztához:

- 16 dkg margarin

- 1 csomag vaníliás cukor

- 1 citrom reszelt héja

- 3 tojás

- 12 dkg liszt

- késhegynyi sütőpor

Barna tésztához:

- 16 dkg margarin

- 16 dkg porcukor

- 1 csomag vaníliás cukor

- 3 tojás

- 10 dkg liszt

- 2 dkg kakaó

- késhegynyi sütőpor

Elkészítés:

A hozzávalókat,összekeverjük, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a tésztához keverjük, a fehérjét habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk (mint a piskótatésztánál). Amíg sül a sárga tészta, addig a barnát megcsináljuk és utána ezt is kisütjük. Nagy tepsi kell hozzá (pl. amit a sütőhöz adnak).

A kész lapokat kettévágjuk, majd lekvárral felváltva egymásra ragasztjuk (sárga alulra, majd erre barna, megint sárga és végül a barna a tetejére). Ezt kb. 1 órára lesúlyozzuk. 1 óra elteltével a nehezéket levesszük, a tésztát kb 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat ismét egymásra ragasztjuk felváltva. 4 szeletből lesz egy rúd. A rudakat bevonjuk csokimázzal és dermedés után szeleteljük.

Így elég bonyolultnak tűnik, de találtam hozzá képeket a neten, úgy már egyszerű :)

[link]

Az előző receptjeimben azért írtam édesítőszert a cukor helyett, mert a cukor lehúzza a tésztát és nem lesz szép magas. Kalácsnál ez nagyon lényeges :)

Ha szeretnéd keresek még süti recepteket, én ezeket tuti megcsinálom most karácsonyra, meg persze mézeskalácsot is :) szerintem annak meg a puszedlinek most hétvégén neki is állok. :)

2009. nov. 30. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!