Milyen süteményeket süssek karácsonyra?
zabpelyhes kekszet ... nálam már le van adva erre a rendelés: [link]
ezt a receptet variálgatom, még sehogy nem sikerült elrontsam
Nálunk lesz valami sós: pogácsa,perec,rúd majd eldől.
Egy ünnepibb, krémesebb süti: amerikai krémes,fagyi szelet, kinderszelet stb. Meg talán hókifli vagy kókuszgolyó, kis vendégváró falatkák:) Szívesen linkelek.
szia! nem tudom,lehet, hogy Te kérted priviben a Velencei álom receptjét, nem vagyok képben a benti és az itthoni
írásaim között:)) ezért elnézést.
leírom a süti receptjét, így karácsony előtt, lehet, hogy másnak is megtetszik.
tészta: két evőkanál mézet, két evőkanál kakaót két tojást gőz fölött elkezdünk melegíteni. hozzáadunk 20 dkg cukrot és együtt olvasztjuk tovább.nem forraljuk!
30 dkg lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával és a langyos masszával összegyúrunk.három felé osztjuk, és zsírozott tepsi hátán három lapot sütünk.
az én tepsim 40*25-ös, szóval egy kicsit ennél kisebbet, hogy majd kényelmesen beleférjen.
hagyjuk a lapokat kihűlni.
krém: először is egy üveg magozott meggyet alaposan lecsöpögtetünk. két vaniliás pudingot 1 van.cukorral
6 dl tejben megfőzünk. folpackkal letakarjuk /így nem bőrösödik/ és haggyuk hűlni!
20 dkg porcukrot egy rámával jól kikeverünk /ha van géppel/összekeverjük a pudinggal, beleszórjuk a meggyet
és az egyik tésztalapot, amit körömnyi darabokra törtünk.
a két szebbik tésztát haggyuk meg, a kevésbé sikerültből
legyen a "keksz"
Az egyik lapot tepsibe helyezzük, rásimítjuk a pudingos krémet, rátesszük a legszebb lapot, és kissé rányomjuk.
egy éjszakát haggyuk pihenni.
reggel a nekünk leginkább bevált csokimázzal vonjuk be.
tortabevonó is kiváló rá.
aki egyszer elkészíti, biztosan kedvencévé válik.
üdv mindenkinek:))
Nem süti, de az ünnephez illő és finom csemege:
Datolyának kiveszed a magját, belenyomsz a mag helyére egy tisztított mandulabelet, végül olvasztott csokiba mártod a felét, és persze megszárítod.
Nagyon fincsi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!