Sütire tortabevonót hogyan lehet szépen rádolgozni?
Széles tompa késsel kell gyorsan elkenni, vagy palcsintaátfordítóval. Nekem van műagyag hablapátom azzal is nagyon egyszerű. Ahogy ráöntöd, azonnal, gyorsan kell elhúzni a mázat.
A tortabevonóhoz tényleg tegyél egy kis vajat vagy egy kanál olajat, nem dermed olyan gyorsan vissza, mint ezek nélkül.
Tortabevonóba csak házilag szokás rakni bármi olyan adalékot ami tartalmaz vizet!A cukrásziparban NEM kerülhet a bevonóba vagy a csokoládéba víz! Pár csepp víz tönkretehet több kiló bevonót, sűrűbb állagú lesz (úgy mondjuk:ugrasztott csoki lesz belőle) Valójában a csokoládét 40 C fokig melegítjük és visszahűtjük 31-32 c-ra hűtjük vissza márvány vagy saválló asztalon. Ezt hívjuk temperálásnak. Ha egész tortát húzunk vele, akkor egyszerűen leöntjük és körkörösen lecsorgatjuk, ha süteményt vonunk be akkor kenőkéssel kenjük el egyenletesen a tetején. A bevonót és a csokoládét lehet higítani: A tortabevonót étolajjal és olvasztott keményzsírral (max 1 dl/1kg csokoládé )Attól függ,hogy olaj v. keményzsír, hogy mit szeretnék bevonni és milyen legyen a bevonat keménysége.
Csokoládé: mivel egy magasabb minőségű bevonatról van szó, jellemzően kakaóvajjal higítjuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!