Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütire tortabevonót hogyan...

Sütire tortabevonót hogyan lehet szépen rádolgozni?

Figyelt kérdés
Szeretnék sütit készíteni, melyre tortabevonó kerülne a tetejére. Egyszer már próbálkoztam ilyennel de amatőr fiú létemre nem lett a legszebb :) Gőz felett egy tálba megolvasztottam a bevonót és ráöntöttem a sütire, de mire megpróbáltam volna elkenni meg is szilárdult. Lenne esetleg valami jó ötletetek erre? Előre is köszönöm :)

2014. jan. 6. 22:11
 1/7 anonim ***** válasza:
tegyél hozzá vajat, amennyi kell hogy folyós legyen úgy kitudod önteni
2014. jan. 6. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
vagy egy kis olajat
2014. jan. 6. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Mondom a tuti receptet, mindenki elkéri ! 7dkg vaj, 7dkg porcukor, 3dkg kakaó, másfél evőkanál tej! Összemelegìteni, nem forralni! Rá a sütire, nagyon szép lesz, és nem mű ízű!
2014. jan. 6. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Széles tompa késsel kell gyorsan elkenni, vagy palcsintaátfordítóval. Nekem van műagyag hablapátom azzal is nagyon egyszerű. Ahogy ráöntöd, azonnal, gyorsan kell elhúzni a mázat.

A tortabevonóhoz tényleg tegyél egy kis vajat vagy egy kanál olajat, nem dermed olyan gyorsan vissza, mint ezek nélkül.

2014. jan. 7. 09:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
[link] imádom :)
2014. jan. 7. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha szép fényes bevonatot szeretnél tegyél a csokihoz egy kis tejszínt és vajat.Én széles szilikon ecsettel szoktam elhúzni ez főleg az oldalán jó.De van aki palacsinta fordítóra ,széles pengéjű késre vagy tortakrém elhúzóra esküszik.Kinek mi áll kezére.
2014. jan. 7. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:

Tortabevonóba csak házilag szokás rakni bármi olyan adalékot ami tartalmaz vizet!A cukrásziparban NEM kerülhet a bevonóba vagy a csokoládéba víz! Pár csepp víz tönkretehet több kiló bevonót, sűrűbb állagú lesz (úgy mondjuk:ugrasztott csoki lesz belőle) Valójában a csokoládét 40 C fokig melegítjük és visszahűtjük 31-32 c-ra hűtjük vissza márvány vagy saválló asztalon. Ezt hívjuk temperálásnak. Ha egész tortát húzunk vele, akkor egyszerűen leöntjük és körkörösen lecsorgatjuk, ha süteményt vonunk be akkor kenőkéssel kenjük el egyenletesen a tetején. A bevonót és a csokoládét lehet higítani: A tortabevonót étolajjal és olvasztott keményzsírral (max 1 dl/1kg csokoládé )Attól függ,hogy olaj v. keményzsír, hogy mit szeretnék bevonni és milyen legyen a bevonat keménysége.

Csokoládé: mivel egy magasabb minőségű bevonatról van szó, jellemzően kakaóvajjal higítjuk!

2014. jan. 8. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!