Céklát hogyan főzzem meg? Valaki árulja el! Mert én sajnos nem tudom. s cékla nélkül búsulok.
Én is alaposan megmosva a végeit levágva (könnyebben elfér a fazékban)teszem fel főni. kb másfél kilót egyszerre. ebbe teszek egy fej közepes vöröshagymát, 3 babérlevelet, pár szem egészborsot, ha van borókabgyóm, azt is 2-3 szemet, és egy teáskanálnyi egész köményt.
Amikor forrni kezd akkor teszek bele egy jó evőkanálnyi sót.
Ha a villa könnyen beleszalad, akkor kész.Hidegvízzel lehűtöm, szinte bőrszerűen leválik a héja.Hámozás után felezem és szeletelem, nem hártyányi vékonyra, hanem 1-2 mm-esre.
Én is sós-cukros ecetes lét készítek, amibe belepakolom a
szeletelt céklát.
Most már őrölköményt teszek a salátalébe, mert az egészköményt mindig kipiszkálta az ifjúság, rossz volt nézni.
Így szent béke...:)
Attól, hogy már főzéskor is befűszerezem nagyon finom lesz, akár úgy is meg lehetne enni,és, ha pl valaki majonézzel szereti, azonnal összekeverhető, fogyasztható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!