Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Köfte nevű török fűszermix...

Zgyzgy kérdése:

A Köfte nevű török fűszermix összetevői mik lehetnek?

Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 22:21
 1/5 bumbi02 ***** válasza:
A hagyományos köftét általában oregánóval,korianderrel szegfűszeggel, köménnyel, borssal, pirospaprikával, fahéjjal fűszerezik, tehát gondolom ezek, maximum még fokhagymaaromát, petrezselymet, meg pár ízfokozót tudok elképzelni benne.
2014. jan. 2. 22:54
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, logikusan hangzik, mivel ez a kombináció az arab hétfűszerre hasonlít.

Rendeltem egy zacskó köfte-mixet, de a csomagolás nem írja az összetevőket.

Most már csak az arányokat kell kimatekozni...

2014. jan. 2. 23:28
 3/5 bumbi02 ***** válasza:
Arányokat úgy lődd be, hogy a fahéj és szegfűszegpor épphogy csak érzékelhető legyen, igazából, én ezeket annyira szoktam használni húsoknál, hogy az ember érzi hogy valami szokatlan, de nem tudja megfogalmazni hogy micsoda, csak ha közlöm vele hogy fahéj, akkor mondja hogy ja tényleg... De egy törökös ételnél én a borsot, koriandert, oregánót engedném előre, a többieket háttérbe, kísérőnek: )
2014. jan. 2. 23:30
 4/5 anonim válasza:
Kofte=Fasirt :)
2014. jan. 3. 00:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, sejtem, hogy a szegfűszeg-fahéj épp csak egy pikáns csavarás lesz a háttérben. Majd óvatos leszek.
2014. jan. 3. 01:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!