Különleges sütemény, amihez nem kell sütő?
Egyszerű, de finom, guszta recepteket várnék. Esetleg olyan jöhet, amihez kell valami olyan dolog, amit meg kell melegíteni akár gáztűzhelyen, akár mikróban :D
De sütőt igénylő süti nem.
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma
A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.
Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.
Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.
Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.
Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.
nagyon finom!:))
Ostyás szelet / 10 db ostyalaphoz
25 dkg kristálycukor, 5 tojás, 35 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 kanál kakaó, kis rum
A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz felett összefőzöm (csak amíg a margarin jól felolvad), majd ha egy kicsit kihűlt, hozzáteszem a darált kekszet, a darált diót, a kakaót és a rumot. Jól összedolgozom és kissé bevizezett ostyalapok közé kenem, majd végül feltekerem. Hagyom állni egy órát, amíg az ostya magába szívja a krémet, és aztán már lehet is kétujjnyi szeletekre vágva tálalni.
Sokszor feltekerés nélkül készítem, úgy is nagyon finom, akkor nem is szoktam bevizezni az ostyalapokat. A család szereti, mert nem olyan émelyítően édes az íze, mint a keleti csemegének (amihez meg kell pirítani a cukrot)
Hozzávalók: 20 evőkanál cukor, 1 kg meggy, kevés fahéj, 20 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 L tej, cukor, 2 dl tejszín
Elkészítés: 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.
Megjegyzés:
Nyáron kitűnő édesség. Szerintem meggyel a legjobb, de lehet cseresznyével, reszelt almával is készíteni.
Hozzávalók: 1 kg alma , 8 dl víz, 20 dkg cukor , 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor , 50 dkg háztartási keksz
A tetejére : 3-4 ek kakaópor , 4 ek porcukor , 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.
A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.
Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.
30 * 22 cm-es tepsiben készült.
Hozzávalók:
4 dl tej,1/2 kg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg curkor, 10 dkg vaj, 3 teáskanál zselatin, gyümölcs, babapiskóta
Elkészítés:
A túrót 1 dl tejjel, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd 10 dkg vajjal és 15 dkg cukorral habosra keverjük. Utána még 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük. 2 dl tejben 3 teáskanál zselatint feloldjuk, majd felfőzzük, de nem forraljuk. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük az elkészített túróhoz. Ezután formába rakunk több rétegben túrót és gyümölcsöt (legalul és legfelül is túró legyen), a tetejére babapiskótát teszünk. Lefedjük a formát és betesszük a hűtőszekrénybe. Pár óra múlva kész. Ráfordítjuk a tálcára, majd gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük. (torta):)))
Kókuszgolyó
Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve
Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. Egy kevés kávéval még ízesíthető.
Érdemes megvárni, míg jól lehűl és az ízek összeérnek benne!
Zebrakeksz
Hozzávalók:
1 nagy csomag Albert keksz
1 csomag csokis pudingpor
3 dl tej
1 evőkanál kakaópor
4 evőkanál cukor
12,5 dkg margarin
alufólia
Elkészítés:
2 dl tejet a cukorral egy kis lábosban felforralunk állandó kevergetés mellett. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót. Hozzáadjuk a forró cukros tejhez, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve jól elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk langyosra hűlni. A kekszeket egyesével megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket. Egy kb. 40 cm hosszú alufóliadarabra helyezzük a rudat, amit a kekszek összeragasztásával kapunk. A rudat az alufólia közepére helyezve gondosan becsomagoljuk, majd a hűtőbe helyezzük. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A megpuhult kekszrudat kicsomagolva, éles késsel ferdén felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, így érdekes, csíkos korongokat kapunk.
Van aki kívülről is bevonja a rudat krémmel, de szerintem felesleges.
itt van róla két kép:
így nét ki egyben:
és így szeletelve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!