Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Különleges sütemény, amihez...

Különleges sütemény, amihez nem kell sütő?

Figyelt kérdés

Egyszerű, de finom, guszta recepteket várnék. Esetleg olyan jöhet, amihez kell valami olyan dolog, amit meg kell melegíteni akár gáztűzhelyen, akár mikróban :D


De sütőt igénylő süti nem.


2009. nov. 28. 21:06
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 4 evőkanál kakaópor, 25 dkg margarin, 20 dkg kristálycukor, 2 dl tej, rum vagy rumaroma



A darál kekszet a kakaóporral összekeverjük.


Ezután egy edényben a margarint, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a vaj és a cukor elolvadjon.


Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe vagy jénaiba nyomkodjuk. Én egy 23*24 cm-es formát alakítottam ki belőle.


Nem kell sem sütőpapír, se más alája, simán kijön. Betenni a hűtőbe, míg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztani, rákenni, hűtőbe rakni és forró vízbe mártott késsel szeletelni.



Megjegyzés : Én csak 1 tábla csokoládét használtam hozzá, mert nem akartam, hogy vastag legyen rajta a csokimáz. Nekem egy kissé leragadt pedig teflonos tepsiben készítettem. Késsel alávágtam, így azért szépen feljött. Aki fél a leragadástól annak azt ajánlom, hogy folpack fóliára nyomkodja rá a masszát.


nagyon finom!:))

2009. nov. 28. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik :-) Köszi, várom a továbbiakat.
2009. nov. 28. 21:14
 3/17 anonim ***** válasza:

Ostyás szelet / 10 db ostyalaphoz


25 dkg kristálycukor, 5 tojás, 35 dkg margarin, 15 dkg darált dió, 35 dkg darált keksz, 2 kanál kakaó, kis rum


A margarint a cukorral és a tojásokkal gőz felett összefőzöm (csak amíg a margarin jól felolvad), majd ha egy kicsit kihűlt, hozzáteszem a darált kekszet, a darált diót, a kakaót és a rumot. Jól összedolgozom és kissé bevizezett ostyalapok közé kenem, majd végül feltekerem. Hagyom állni egy órát, amíg az ostya magába szívja a krémet, és aztán már lehet is kétujjnyi szeletekre vágva tálalni.


Sokszor feltekerés nélkül készítem, úgy is nagyon finom, akkor nem is szoktam bevizezni az ostyalapokat. A család szereti, mert nem olyan émelyítően édes az íze, mint a keleti csemegének (amihez meg kell pirítani a cukrot)

2009. nov. 28. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 20 evőkanál cukor, 1 kg meggy, kevés fahéj, 20 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliás pudingpor, 1 L tej, cukor, 2 dl tejszín



Elkészítés: 1 liter vizet 20 evőkanál cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 evőkanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. Egy tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 2 csomag vaníliapudingot 1 liter tejben, tetszés szerinti cukorral, előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben jól lehűtjük, nagyobb kockákra szeleteljük.


Megjegyzés:

Nyáron kitűnő édesség. Szerintem meggyel a legjobb, de lehet cseresznyével, reszelt almával is készíteni.

2009. nov. 28. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim ***** válasza:

Hozzávalók: 1 kg alma , 8 dl víz, 20 dkg cukor , 3 cs. főzni való vaníliás pudingpor , 50 dkg háztartási keksz

A tetejére : 3-4 ek kakaópor , 4 ek porcukor , 5 dkg vaj, 8 – 10 ek.víz


Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Lábasba rakjuk, ráöntünk 5 dl vizet, a cukorral elkeverve kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük és kevergetve 2 percig főzzük, ezalatt jól besűrűsödik. Egy tepsi alját kirakunk keksszel és rákenjük krémet. A tetejére szintén keksz kerül.

A kakaót a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel vízgőz fölött felforraljuk. A tűzről levéve az 5 dkg vajat hozzá adjuk, majd ezt a mázat a keksz tetejére kenjük.

Ha kihűlt egy éjszakára tegyük hűtőbe, másnapra kellően összepuhul és forró vizes késsel szépen szeletelhető.

30 * 22 cm-es tepsiben készült.

2009. nov. 28. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

4 dl tej,1/2 kg túró, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 15 dkg curkor, 10 dkg vaj, 3 teáskanál zselatin, gyümölcs, babapiskóta


Elkészítés:

A túrót 1 dl tejjel, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral összeturmixoljuk, majd 10 dkg vajjal és 15 dkg cukorral habosra keverjük. Utána még 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük. 2 dl tejben 3 teáskanál zselatint feloldjuk, majd felfőzzük, de nem forraljuk. Amikor langyosra hűlt hozzákeverjük az elkészített túróhoz. Ezután formába rakunk több rétegben túrót és gyümölcsöt (legalul és legfelül is túró legyen), a tetejére babapiskótát teszünk. Lefedjük a formát és betesszük a hűtőszekrénybe. Pár óra múlva kész. Ráfordítjuk a tálcára, majd gyümölccsel és tejszínhabbal díszíthetjük. (torta):)))

2009. nov. 28. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:

Kókuszgolyó


Hozzávalók : 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 2 ek. kakaó, 20 dkg porcukor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, 1 csomag kókuszreszelék, meggybefőtt leve


Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahőmérsékletű vajjal. A meggybefőtt rumaromával ízesített levéből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Nedves kézzel golyókat készítünk belőle és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. Fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, míg megkeményedik. Egy kevés kávéval még ízesíthető.


Érdemes megvárni, míg jól lehűl és az ízek összeérnek benne!

2009. nov. 28. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
na ezeket mind kipróbáltam!:))) nagyon finomak:)
2009. nov. 28. 21:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
ezek tetszenek!
2009. nov. 28. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 igabcsy ***** válasza:

Zebrakeksz


Hozzávalók:

1 nagy csomag Albert keksz

1 csomag csokis pudingpor

3 dl tej

1 evőkanál kakaópor

4 evőkanál cukor

12,5 dkg margarin

alufólia


Elkészítés:

2 dl tejet a cukorral egy kis lábosban felforralunk állandó kevergetés mellett. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót. Hozzáadjuk a forró cukros tejhez, és folyamatosan keverve sűrűre főzzük. A tűzről levéve jól elkeverjük benne a margarint, és hagyjuk langyosra hűlni. A kekszeket egyesével megkenjük a kakaós krémmel, és egymáshoz tapasztjuk őket. Egy kb. 40 cm hosszú alufóliadarabra helyezzük a rudat, amit a kekszek összeragasztásával kapunk. A rudat az alufólia közepére helyezve gondosan becsomagoljuk, majd a hűtőbe helyezzük. Legalább 1 napig állni hagyjuk. A megpuhult kekszrudat kicsomagolva, éles késsel ferdén felszeleteljük 1 cm vastag szeletekre, így érdekes, csíkos korongokat kapunk.

Van aki kívülről is bevonja a rudat krémmel, de szerintem felesleges.


itt van róla két kép:

így nét ki egyben:

[link]

és így szeletelve

[link]

2009. nov. 28. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!