Milyennek gondolnátok ezeket?
Milyen lenne ha gombás-sajtos rántottába vörös kaviárt raknék?
Vagy milyen lenne ha egy zsemlébe vajkrémet,osztrigát,meg egy kis csapretket tennék?
Milyen lenne ha rántott pontyot kagylóval meg sajtos-tejfölös kukoricás mártással megtöltenék és narancsöntettel tálalnám?
1: Nekem rántottához furcsa a kaviár, de attól még lehet jó másnak.
2: Teljesen OK.
3: A kukoricát kihagynám, inkább spenót bele. (Nem krém, hanem levél.)
1: A kaviár nem illik tojásrántottába, se ízre, se minőségre. Egy kaviárt rettentő triviális dolog lebutítani egy rántotta szintjére, annál jóval exkluzívabb körítést igényel, ez így barbárkodás. (megjegyzem még ha valaki van olyan tapló hogy ezt megcsinálja, akkor már fekete kaviár kéne, hogy legalább látszódjon a rántottában)
2: Ugyanez a helyzet, ez így ötlettelen, fantáziátlan...
Pl zsemle helyett egy házi készítésű ciabatta, vajkém helyett valami nem E betűből álló műanyag szar, hanem szintén egy házi készítésű krém, (pl lazackrém)
A jégcsapretket is ki lehet egészíteni egy kis angol zellerrel, egy minimális édes köménnyel.
3: Ezt gondolom félre írtad, ez így egy moslék.
A rántott pontyot nem lehet megtölteni.
Egy édesvízi jellegzetes ízű halat nem töltünk meg kagylóval, mert nem illik hozzá.
Mártással meg pláne nem töltünk meg semmit, mert az meg lehetetlen.
Ha egyszer mégis képbe kerül a mártás, akkor viszont elég egy!
2 mártás 1 ételhez elég hormonzavaros végeredményt ad, ha már van egy sajtos tejfölös mártás, nem kell mégy egy.
Ráadásul egy tejes alapú mártáshoz, (aminek fényévekről sincs köze egy rántott hal világához) berakni egy citrusos narancsmártást, az konkrétan moslék kategória.
És hol marad a hal körete?
Bocs, ha "kemény"-nek tűnik a kritika, egyáltalán nem az, csak őszinte.
06:44.
Teljesen egyetértek veled:)
Szerintem meg nyugodtan kísérletezz.
Hogy mi illik mivel, az eléggé hely és kultúra függő, és megszokás kérdése.
Én nagyon szeretem a halakat és tengeri herkentyűket, és sokat is eszem belőlük.
SOkszor csak vajas pirítóssal és kis citrommal. Nem kell hozzá damaszt szalvéta, ezüst étkészlet, meg hajcihő.
A tartár egy majonéz alapú (olaj alapú) öntet, nem egy tej alapú.
Egyébként meg egyed akkor narancsmártással, addig se trollkodsz itt.
Az előbb tényleg egy objektív, reális kritikát fogalmaztam meg, építő szándékkal, az alapvető hibákat kiemelve, de az ilyen dilettáns okoskodások kikényszerítik belőlem a megalázásig fajuló hangnemet.
Inkább hagyom is a fenébe, nem ér annyit.
A kaviárt inkább mellé raknám, de ha már valaki ennyire berzenkedett, közlöm, hogy szerintem sem illenek minőségben. A kaviár elég snassz, míg a jó házi rojásból készült rántotta számomra megunhatatlan ínyencség.
De el kell mondjam, pici tapasztalatom van kaviár terén, mivel szerintem nem jó, inkább ízetlen, csak dekorációként tetszik (vöröset és feketét ettem, plusz lazackaviárt és még valamilyet sushin. mind olyan kis sós izé volt).
Viszont megértem, ha valakinek más az ízlése. Le se írtam volna a fentit, ha nem szólják le a rántottát, ami számomra szent.
Tehát én kívülre tenném a kaviárt, hogy érvényesüljön, gondolom, olyan rengeteg nem kerülne bele, hogy jól látsszon belekeverve is.
A zsemle működőnek látszik, de sosem ettem osztrigát, így biztosat nem állíthatok.
A harmadik nekem túl komplikált és nehéz (az összes flancot elcserélném egy kis nyers zöldségre :D), ehhez sem tudok hozzászólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!