SÜRGŐS! Pizzát sütnék, de nem futott fel az élesztő a meleg, cukros vízben. Mit tudok tenni?
Szia kezdő pizza sütő!
nos a gond az hogy ez így nem teljessen jó amit csinálsz .
amit csináltál azt nyugotan dobd ki,szaladj el egy 5g-os élesztőért meg egy dobozos sörért.
Az élesztő mennyisége az 1/3-a azaz az egyharmada legyen a liszt mennyiségének az élesztöt morzsold bele kb 2 dl sörbe de a sör ne legyen hideg ezt keverd bele a tésztába tedd meleg helyre és kb 30 percig hagyd kelni, de közben ne nézegesd a tésztát amúgy az élesztőbe nem szabad cukrot rakni csak a tésztába,és nem vizbe hanem tejbe kell felfuttatni ami azt jelenti hogy felforralud a tejet ha felforrt az azt jelenti hogy kb 100 fokos és gőzölög akkor vedd le a tűzről és akkor morzsold bele az élesztőt kivétel ez alol a pizza abba a fentebb említett módon kell az élesztőt bele tenni de a sört nem kell forralni csak ne legyen hideg.
Ha meggondolnád magad,vegyél egy kész pizzaalapot,és tedd rá amit kívánsz! :)
Milyen pizzát sütsz?
Az enyém is kel már,én teszek rá:sonka,bacon,kukorica,fokhagymás tejföl,paradicsom karikák,lila hagyma apróra vágva,sajt.Gombám sajna nincs itthon:((
Hmm,már alig várom,hogy megsüljön:-))
Jó étvágyat,mi már megettük:-))
Nálunk ez az egyszerű pizza,mert semmi nem volt itthon:-))
Jó vékonyra kell nyújtani ahhoz,hogy ne legyen vastag a tésztája.Nem írtad hogyan csinálod,megírom én hogyan,így tuti vékony lesz.A tepsibe vagy pizzasütőbe mindegy mibe sütöd,tegyél kevés olajat.Majd egy olyan 2 marékra való tésztát,(attól függ mekkora,én a sütőbe való tepsibe teszek ennyit)És olajos kézzel nyomogasd ki jó vékonyra,majd jöhet rá a szósz,aztán a feltét.
Én a szószt így készítem hozzá:2-3 nagy fej vöröshagymát nagyon apróra kockázok,felteszem kevés olajon pirítani.Amikor aranybarna kezd lenni belenyomok 3-4 gerezd fokhagymát,borsozom,bazsalikomot nem mindig teszek bele,ráöntöm a paradicsomot,majd sózom.Oregánót a sajt tetejére szórom a már megrakott pizzán.
Szia 16:49!
Ne haragudj, de sok butaságot hordtál össze. Én sem vagyok szakács, de tanácsot csak olyasmiben adok, amit kipróbáltam, tudok és bevált.
Az élesztő a liszt 1/3-a? Tehát 30 dkg. liszthez 10 dkg. élesztő???
Az élesztőhöz nem szabad cukrot tenni kelesztéskor? Már hogy a fenébe ne lehetne! Nem csak lehet, kell is!!!
Forró, 100 celsius fokos tejbe élesztőt tenni???
Abban a pillanatban elpusztul az összes élesztőgomba! Azt már soha, semmire nem lehet használni, az életben nem kel meg!!!
Tanácsot szerintem olyan adjon, aki valóban ért is a dologhoz. Bocs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!