Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » SÜRGŐS! Pizzát sütnék, de nem...

SÜRGŐS! Pizzát sütnék, de nem futott fel az élesztő a meleg, cukros vízben. Mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
Kezdő vagyok, és fogalmam sincs, mit bénáztam el. 3 dkg friss élesztőt tettem 2 dl 38 fok körüli vízbe, amibe egy mokkáskanál cukrot oldottam fel előzőleg. 5 percre van meleg helyen (30 fokos szobában, kályha közelében), de semmi. Néha megkeverem, akkor pezsgő hangot ad ki, de nem habosodik. :(
2009. nov. 26. 16:33
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Bocs: nem 5 percre, hanem öt perce. Idegességemben már írni se tudok. -.-'
2009. nov. 26. 16:34
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem túl meleg volt a víz..mondjuk én mindig tejjel futtatom fel és az éppen,hogy langyos....ne búslakodj,ha még van lehetőséged vegyél egy másik élesztőt!
2009. nov. 26. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
90%
csodát ne várj 38cfokon az élesztő meg fullad semmi sem lesz belőle amúgy a pizza élesztő százaléka 1kg liszt 5-8% az optimális hő fok az a 24 cfok na az már pergeti az élesztőt.
2009. nov. 26. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
40%

Szia kezdő pizza sütő!

nos a gond az hogy ez így nem teljessen jó amit csinálsz .

amit csináltál azt nyugotan dobd ki,szaladj el egy 5g-os élesztőért meg egy dobozos sörért.

Az élesztő mennyisége az 1/3-a azaz az egyharmada legyen a liszt mennyiségének az élesztöt morzsold bele kb 2 dl sörbe de a sör ne legyen hideg ezt keverd bele a tésztába tedd meleg helyre és kb 30 percig hagyd kelni, de közben ne nézegesd a tésztát amúgy az élesztőbe nem szabad cukrot rakni csak a tésztába,és nem vizbe hanem tejbe kell felfuttatni ami azt jelenti hogy felforralud a tejet ha felforrt az azt jelenti hogy kb 100 fokos és gőzölög akkor vedd le a tűzről és akkor morzsold bele az élesztőt kivétel ez alol a pizza abba a fentebb említett módon kell az élesztőt bele tenni de a sört nem kell forralni csak ne legyen hideg.

Ha meggondolnád magad,vegyél egy kész pizzaalapot,és tedd rá amit kívánsz! :)

2009. nov. 26. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kezdem elölről... -.-'
2009. nov. 26. 16:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Szépen kel már! :D Köszi mindenkinek! :D
2009. nov. 26. 17:12
 7/11 anonim ***** válasza:

Milyen pizzát sütsz?

Az enyém is kel már,én teszek rá:sonka,bacon,kukorica,fokhagymás tejföl,paradicsom karikák,lila hagyma apróra vágva,sajt.Gombám sajna nincs itthon:((

Hmm,már alig várom,hogy megsüljön:-))

2009. nov. 26. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Az enyém egyszerű lesz, mert nem sok minden van itthon. Házilag kreáltam szószt paradicsomból (oregano, só, bors, bazsalikom), szórtam rá virslit, füstölt kolbászt, gombát és sajtot. Nemsokára kész. De akkorára feljött, hogy ihaj, pedig direkt vékonyra nyújtottam, mert úgy szeretem. Na mindegy, elfogy így is szerintem. :D Jó étvágyat nekünk! :D
2009. nov. 26. 18:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Jó étvágyat,mi már megettük:-))

Nálunk ez az egyszerű pizza,mert semmi nem volt itthon:-))

Jó vékonyra kell nyújtani ahhoz,hogy ne legyen vastag a tésztája.Nem írtad hogyan csinálod,megírom én hogyan,így tuti vékony lesz.A tepsibe vagy pizzasütőbe mindegy mibe sütöd,tegyél kevés olajat.Majd egy olyan 2 marékra való tésztát,(attól függ mekkora,én a sütőbe való tepsibe teszek ennyit)És olajos kézzel nyomogasd ki jó vékonyra,majd jöhet rá a szósz,aztán a feltét.

Én a szószt így készítem hozzá:2-3 nagy fej vöröshagymát nagyon apróra kockázok,felteszem kevés olajon pirítani.Amikor aranybarna kezd lenni belenyomok 3-4 gerezd fokhagymát,borsozom,bazsalikomot nem mindig teszek bele,ráöntöm a paradicsomot,majd sózom.Oregánót a sajt tetejére szórom a már megrakott pizzán.

2009. nov. 26. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia 16:49!

Ne haragudj, de sok butaságot hordtál össze. Én sem vagyok szakács, de tanácsot csak olyasmiben adok, amit kipróbáltam, tudok és bevált.


Az élesztő a liszt 1/3-a? Tehát 30 dkg. liszthez 10 dkg. élesztő???


Az élesztőhöz nem szabad cukrot tenni kelesztéskor? Már hogy a fenébe ne lehetne! Nem csak lehet, kell is!!!


Forró, 100 celsius fokos tejbe élesztőt tenni???

Abban a pillanatban elpusztul az összes élesztőgomba! Azt már soha, semmire nem lehet használni, az életben nem kel meg!!!


Tanácsot szerintem olyan adjon, aki valóban ért is a dologhoz. Bocs.

2009. nov. 27. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!