Mézes lapokat kell sütnöm grizes krémhez. Van valakinek kipróbált, elronthatatlan receptje?
Örülnék, ha belinkelnéd. Majd megkeresem az anyukám könyvében, s összehasonlítom. Gratulálok, hogy megcsináltad. Az anyukámé is olyan cakkos szélű volt:))
Ő aznap töltötte meg, de nem engedte megvágni, csak másnap, akkorra megpuhult. Mmmm, most is összefut a nyál a számban: baracklekvár, grízes krém, amiből lopkodtunk egy-egy kanállal. Aztán mikor beteg volt már, nem mertük megkérni, ne idegesítse magát, de nem volt ünnep az ünnep mézeszserbó nélkül.
Boldog Karácsonyt!
Megigértem, leirom. Isteni lett, elfogyott egy perc alatt. Sajnos csak most lett időm, mert mindig volt valami. Tehát:
l egész tojás, 3 deka zsir, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál tejföl, 15 deka cukor, 45 deka liszt, l sütőpor. Ebből a tepsi hátán 4 lap. Töltelék: 15 deka Porcukor,10 deka vaj,2 deci tejből sürü tejbegriz. Ha hideg, hozzákeverjük a krémhez. Felváltva kenjük a lapokat, az első a lekvár. Én kökény lekvárt kaptam a Barátnőmtől. Nagyon finom lett. Legközelebb dupla krémet fogok csinálni, mert jó nagyra nyujtottam a lapokat, és még elbirt volna egy kis plusz krémet. Jó szerencsét. BUÉK!
Köszönöm:) Januárban megpróbálom, bár ilyen többlaposat még nem mertem csinálni.
Megírnád még, hogy kb. hányszor hány cm-es lapokra nyújtottad? Vékonyak legyenek, ugye? A tepsi hátán nyújtottad el, vagy azután ügyeskedted rá? Valóban nem tört?
Hamar sül? Olyan aranybarna legyen? Köszönöm:)
Köszönöm, most már elméletben minden tudok:)
Azért még parázok, de a férjem szokott ilyen nyújtás-formára igazítás terén segíteni.
Ja, még egyet nem tudok: mi került a tetejére. Úgy emlékszem, hogy anyukám csokimázt készített, és ebbe villával tojásfehérje habot dolgozott el, és olyan gyönyörű márványos valami lett,mint a páva tolla. Azóta sem láttam soha, sehol ilyet. Ezt nem tanultam el drága anyukámtól, s most már késő.
De vannak segítőkész emberek:) Köszi, és boldog új évet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!