Az összevágott és lesózott lila káposztának nem lesz baja két napig a hűtőben?
Én is azt javaslom, teljesen készen tedd dobozba a hűtőbe, és felmelegítve teljesen egyenértékű a frissel, és azzal már gondod sem lesz.
Sokszor marad nálam is, két-három napig is vár a sorára, hogy valaki megegye.
Szóval bátran főzd meg ma teljesen készre.
Nem tudom lesózott lila-káposztából mit akarsz (mit szoktál) főzni, de én a sótól biztosan kicsavarnám, két napig nem hagynám benne.
Bár én a lila-káposztából eddig csak nyers-salátát készítettem, és azt nem kell főzni, de hogy 2 napig sóban álljon, kétlem, hogy használna az ízének akármit is akarsz belőle készíteni!!!!
"Nem tudom lesózott lila-káposztából mit akarsz (mit szoktál) főzni, de én a sótól biztosan kicsavarnám, két napig nem hagynám benne."
Látom, nem sok fogalmad van a fözésröl!
Kicsavarni a legnagyobb barbárság, mert ezzel az összes vitamint kidobod!!!
A káposztára (is meg minden más zöldség- és salátafélére) csak annyi sót szabad tenni, amennyi a fogyasztáshoz kell, nem többet.
"Bár én a lila-káposztából eddig csak nyers-salátát készítettem, és azt nem kell főzni, de hogy 2 napig sóban álljon, kétlem, hogy használna az ízének akármit is akarsz belőle készíteni!!!!"
A lila káposztából a legtöbb ember párolt káposztát készít, és ha nem agyonsózza elöre, semmi baja sem lesz akár egy hetes állástól sem.
Viszont az elözöeknek igaza van, hogy jobb elkészítve tárolni.
Kedves 4-es!
Ahány ház, annyi szokás!
Ahogy írtam, mi a lila-káposztából nyers-salátát készítünk. Párolt káposztához vagy fehér-káposztát, vagy hordós apró-káposztát szoktunk használni.
Ez még nem jelenti azt, hogy nem értek a főzéshez, nem kell feltétlenül rögtön a másik főzés-tudományát ennyire megkérdőjelezni, azért mert másoknál mások a szokások!
Csak saját tahóságodat teszed árulod el ezzel!
Egyébként valóban, kérdező, mit akarsz készíteni a lila-káposztából?
Mert nem azt írod, hogy párolni akarod, hanem hogy főzni akarod 25.-én!
"Ahogy írtam, mi a lila-káposztából nyers-salátát készítünk. Párolt káposztához vagy fehér-káposztát, vagy hordós apró-káposztát szoktunk használni."
Ahogy látom, a szövegértelmezéssel is van bajod: ugyanis NEM azt kifogásoltam, hogy te nyersen készíted el a káposztát, a kérdezö meg nem, hanem AZT, hogy szerinted annyira be kell sózni, hogy utána ki kelljen az összes értékes anyagot csavarni belöle.
Erre vontakozik, hogy nem tudsz rendesen fözni és ezt továbbra is fenntartom.
ROSSZ tanácsot ne adj, ha JÒT nem tudsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!