Rakott Krumpli nem hagyományos módon?
Én személy szerint rakok bele bacont is a tejföl tetejére hosszú csikokba, vörös hagymát is rakok bele nagyon finom vele és sajt is :).
Kivi vagyok ki hány féleképpen csinálja
Zsiradékkal kikent tepsibe egy sor héjában főtt, pucolt krumpli, vékonyra szelt puha jó fokhagymás sülthús,, megint rá egy sor hagyma, és végül krumplival zárom le. persze közben meglocsolom a sült hús zsírjával.
egy nagy pohár tejfölt elkeverek 3-4 tojással, bele úgy kb 5 deka reszelt sajt, amivel leöntöm a rakottast. mindenhová jó folyjon be ez a massza.
a tetejére még bőven reszelt sajt, aminek a fele lehet füstös is.
A sajt rápirulásáig sütöm, addig a tejfölös.tojásos massza is finomra, de nem szárazra sül.
Savanyúsággal, kecsappal isteni tepsis kaja.
Hét szűk esztendőben csak palacsintatésztával öntöm le,az sem biztos, hogy hús kerül a krumpli közé, csak maradék felvágott,hagyma, egy kis reszelt sajt a tetejére, de így is nagyon finom.
Jah én még annyi mielött a tejfölt rárakom elötte megmikrozom a vajat és röntöm mindenhova aztán tejföl bacon egész csikokban és sajt is :)
Biztos fincsi lehet a többi is kipróbálom mindegyiket :)
Néha már unom a sima hagyományos moódon elkészített kajcsikat . Muszáj kitalálni néha valami újat :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!