Mondanátok valami jó, nagyon egyszerű sütireceptet?
Szia!
nem tudom ismered-e az Albert kekszes sütit. Amikor olvastam, hogy valami egyszerű kellene ez jutott eszembe.
Azért jó mert nem kell sütni. :) Gyors és egyszerű.
Hozzávalók
2 nagy csomag Albert keksz
25 dkg RAMA
20 dkg cukor
3 ek rum vagy aroma
2 cs v. cukor
3 dkg kakaó
2 csoki puding
1/2 l tej
Állandó keverés mellett a hozzávalókat fel kell fözőni, míg jó nyúlós nem lesz. Olyan mintha pudingot csinálnál, csak beleteszed az összes alapanyagot. (kivéve a kekszet :D) Amikor ez megvan, akkor a kekszeket össze kell ragasztani a krémmel. Kb. olyan vastagon kenjük meg a kekszeket amilyen vastag maga a keksz. (nem kell azzal foglalkozni, hogy szépen megkenegesd a kekszeket, ha összenyomod ki fogja tölteni a helyet.) Alufóliával letakarjuk és kb. 1 napot a hűtőben hagyjuk állni. Másnap átlósan szeleteljük, így a sütink csíkos lesz.
Megjegyzés
A masszát lassú tűzön kell főzni, mert ha nem akkor kicsapja a margarin. Nem kell betekerni semmibe!
Remélem segítettem és érthető volt.
Sok sikert! :)
2 vaníliás pudingot 9 dl tejben megfőzünk és kihűtjük.Nem kell kavarni. 5 tojássárgáját 25 dkg kristálycukorral kikeverünk
1 vaniliás cukrot,
1 sütőport,
1 dl olajat,
1 dl tejet,
2 evőkanál kakaót,
25 dkg lisztet keverünk hozzá végül óvatosan beleforgatjuk az 5 tojás keményre vert habját. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk.
a tészta tetejére kanalanként szaggatjuk a pudingot-ide-oda.
Ha megsült még melegen a tetejére kenünk egy nagypohár tejfölt melybe előzőleg belekevertünk egy vaníliás cukrot és 4 kanál porcukrot.Ne ijedj meg, ez így jó!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!