Halaszlé olyan műveletlennek mint én. Hogyanis csak gyakorlottak figyeljenek!?
Én egyféle halból (pontyból) szokta halászlét főzni, így is mindig finom.
Hal farkát és fejét bepaszírozod, többit belefőzöd a levesbe. Tulajdonképpen csak kellő hagyma, egy zöldpaprika és paradicsom, 1 szem kockacukor és jófajta őrölt pirospaprika kell bele. Én tésztát is szoktam kifőzni, van aki nálunk azzal szereti.
Aztán a főbb hozzávalók: hal, hagyma, paprika, víz, só
kiegésztők: paradicsom, krumpli, fokhagyma, csípős paprika, cukor, zsír
Ki mit szeret bele.
Aztán alaplébe kell, hagyma, 1 vagy több hal, feje meg farka... van aki már itt sóz, paprikáz halszeletet félretenni sózottan...
Aztán ha szétfőtt kb 1 óra, bele halszelet és kb 15 p és kész, hozzá gyufatészta
Vagy szétfőtt és átpaszírozni visszatenni főzni még jól paprikázni és bele a halszelet és nincs gyufatészta.
Szerintem én szentségtörést fogok elkövetni, passzírozok és gyufatésztázok is...
De itt nem kapni mindenféle halat. és miből mennyit?
Szóval ka kb 8 szelet pontyot fogok venni és kb 5-6l levest szeretnék főzni, akkor mennyi pontyfejet vegyek bele? Lehet külön kapni fejet meg farkat meg ikrát meg tejet.
Szóval mennyi legyen az ikra meg a tej és ezeket mikor kell beletenni? és mennyi legyen a fej meg a farok? a Farkat belepaszírozzam?
És mennyi keszeget vegyek hozzá? vhol azt olvastam a kárász, csuka, busa iszapízt ad.. szóval?
Egyébként sosem pucoltam halat és a szálkát tudom megkülönböztetni a szemétől... szóval nem egyszerű az eset.
Gyufatészta:
1 tojás 10-15 dkg liszt, 1csip só és gyúrás után 1 óra pihi, aztán kinyújt és 10p pihi - ki ne száradjon, felvágni és forró sós vízben kifőzni
Ez így ok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!