Olyan egyszerűbbben elkészíthető, sütik, édességek, amiket ha ma megcsinálok, vagy vasárnap, elállnak karácsonyig?
Előre szeretnék sütni, mert szenteste is dolgozok,meg karácsony első napján éjjeles leszek.
Hamis tiramisut szoktam, de az most nem lesz jó gondolom, meg beiglit, zserbót...
Beiglit és zserbót nyugodtan csinálhatsz már szerintem vasárnap, azok elállnak. Persze a mézeskalács is, linzer, isler, fatörzs torta...
Pár napot mindegyik kibír.
A tiramisu viszont valóban nem a legjobb választás akkor ezúttal.
A beigli is, meg a zserbó is hetekig eláll (hüvös helyen), söt egyre jobb lesz.
De mindenféle linzertészta-szerü aprósüteményt is jobb elöre megsütni, a mézeskalácsokat is legalább 3-4 napig pihentetni kell, mire kellöen megpuhulnak, ha mézes lapokat akarsz tölteni, azokat akár hetekkel elöbb megsütheted, csak tölteni kell elözö nap.
A mézeseknek nyugodtan nekiállhatsz, a mézeslapoknak is, amit majd, később betöltesz krémmel.
linzereknek sem lesz semmi baja, sőt ezek mind finomabbak pár napi állás után.
Persze a klasszikus bejgli is időálló.
Szerintem a hokifli jo otlet, akar vanilias,akar dios vagy gesztenyes tesztabol. Ezenkivul pozsonyi patko dioval/makkal,habkarika,kokuszcsok vagy linzerviragok.
Nem konkretan karacsonyi,de sokaig elall a nero sutemeny,a cookie es a hazi kekszek is fahejjal,gyomberrel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!