Barátom szülei jönnek vasárnap ebédre. Nagyon messziről jönnek, és még sosem láttuk őket vendégül. Mit főzzek, amit nem lehet vagy nagyon nehéz elrontani, de finom, és tetszeni fog nekik?
Én is arra szavazok, hogy olyant készíts, amit már csináltál, viszont nagyon feltudod dobni egy kreatív díszítéssel, tálalással az ételeket. Bármilyen főételnél jól mutat a tányér szélén egy-két szál friss petrezselyem, vagy zeller levél, egy citromkarika, negyedekre vágott paradicsom, narancs héj stb. a szép elosztásról nem is beszélve. Egyes ételekhez jól illik, ha a tányér peremét krém balzsamecettel díszítik, absztrakt vonalakat csurgatnak rá. A lehető legnagyobb lapos tányérba tálalj, mind legyen egyforma és hibátlan, férjen el az étel mellett a díszítés. Legyen gyertya, vagy az évszakhoz illő dísz az asztal közepén, a szalvétához használj szalvéta gyűrűt, vagy helyezd pohárba, tedd fel a legszebb abroszod.
Hidd el, ilyen apró trükkökkel a legegyszerűbb étel is királyi lakomává avanzsálódik.
Köszönöm a gyors válaszokat, és továbbra is várom a recepteket, ötleteket! Utolsó előtti, remek ötlet az a tejfölös pácos csirkemell, és a krumpli az szuper hozzá :D Ha nem is most, de biztos kipróbálom valamikor.
:)
Szerintem elötte való nap csinálj hídegtálat : ezt azért mondom ,hogy vasárnap ne kelljen a konyhában állnod :
A hídegtálra nem kell ezerféle dolog .. tud meg ,nagyábol miket esznek ,legyen ,hús ,sajt ,gyümölcs ,saláta , házi sütésű kifli . amit kenyér helyett a sültekhez ehetnek : tálald egy nagy szép tálon ,így marad időtők beszélgetni .
Estleg ha akarsz elötte csinálj valamilyen jó kis téli levest ,de csak annyit ,hogy 1 csészéveol jusson mindenkinek . pl : zeller krémleves ,vagy sütőtök krémleves .
A deszertet sem kell túlzásba vinni : gesztenye püré ,vagy valamilyen finom pohárkrém :
Küldök neked 1 füstölt sajtos kifli recptet : egyszerü a tésztát ,elötte való nap is bekeverheted nem kell agyon dagasztani : de ha csak 2órát áll a hűtőbem már akkor ishasználható : Hídeg tálak mellé jó :
Tészta:
25 dkg liszt,
10 dkg vaj,
2 csapott evőkanál porcukor,
2 dkg élesztő,
2 dl tej,
20 dkg füstölt sajt (Karaván),
1 tojás, + 1 db, amit a sütés előtt kell a tetejére kenni,
A sajtot le kell reszelni. A vajat felolvasztjuk, az élesztőt megfuttatjuk a tejben. Az összes összetevőt összekeverve (1 tojást, a reszelt sajtot, és az élesztőt is) lágy tésztát készítünk. A tésztát 1 órára hűtőbe tesszük, ahol kétszeresére dagad.
Ebböl 10db kifli lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!