Mennyi húsra lesz szerintetek szükségem? És hogyan csináljam?
Nálunk elég "nagyétkű" a család, lévén 3 férfi + jómagam.
Én a Brassóihoz 1 adag/fő-re kb. (tisztán mérve) 40 dkg krumplit és 20 dkg húst számolok.
Természetesen Neked is figyelembe kell venned, hogy a társaság mennyire bír enni. Inkább maradjon, mint hogy Te maradj szégyenben.
Én a helyedben vennék 3 kg krumplit és másfél kg húst.
És mindenképpen úgy készítsd, hogy első nap csak a fele krumplit összekevered a fele hússal, majd másnap megmelegíted a húst, és frissen sütsz hozzá krumplit.
Szia.
Egy hete jöttek vendégek és pont brassóit csináltam. Négy felnőtt volt és egy gyerek. Úgy készítettem, hogy másnap én még tudjak enni belőle és a férjem tudjon vinni a melóhelyére.
Én 2,5 Kg disznócombot vettem, és 3 Kg krumplit. Amiből 2,5 lett mert a többi a kukában landolt. A húsból is esett le jócskán zsírpacni. Tehát kb. 2 kg hús maradt és 2,5 krumpli. És így pont maradt másnapra nekem és a páromnak egy evésre való adag. A husi is összesül és a krumpli is. Én egyszrre készítettem el az egészet, de te frissen süsd másnap a kruplit ha van rá mód. A husit melegítsd fel és úgy add hozzá a frissen sült krumplit. És én a husit jó szaftosra szoktam hagyni, így nem szárad ki másnapra sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!