Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi húsra lesz szerintetek...

Mennyi húsra lesz szerintetek szükségem? És hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
2 napig szeretnénk 3-an Brassóit enni, de ha össze van keverve a krumplival akkor másnapra nem jó! Hogy csináljam? Másnap is süssek krumplit? És hány kg nyulát vegyek hozzá 3 személy 2 ebéd???
2009. nov. 25. 17:20
 1/5 igabcsy ***** válasza:
100%

Nálunk elég "nagyétkű" a család, lévén 3 férfi + jómagam.

Én a Brassóihoz 1 adag/fő-re kb. (tisztán mérve) 40 dkg krumplit és 20 dkg húst számolok.

Természetesen Neked is figyelembe kell venned, hogy a társaság mennyire bír enni. Inkább maradjon, mint hogy Te maradj szégyenben.

Én a helyedben vennék 3 kg krumplit és másfél kg húst.

És mindenképpen úgy készítsd, hogy első nap csak a fele krumplit összekevered a fele hússal, majd másnap megmelegíted a húst, és frissen sütsz hozzá krumplit.

2009. nov. 25. 18:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Aranyos vagy!
2009. nov. 25. 18:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Leírnátok még a tapasztalatokat? köszönöm előre is!
2009. nov. 25. 20:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia.

Egy hete jöttek vendégek és pont brassóit csináltam. Négy felnőtt volt és egy gyerek. Úgy készítettem, hogy másnap én még tudjak enni belőle és a férjem tudjon vinni a melóhelyére.

Én 2,5 Kg disznócombot vettem, és 3 Kg krumplit. Amiből 2,5 lett mert a többi a kukában landolt. A húsból is esett le jócskán zsírpacni. Tehát kb. 2 kg hús maradt és 2,5 krumpli. És így pont maradt másnapra nekem és a páromnak egy evésre való adag. A husi is összesül és a krumpli is. Én egyszrre készítettem el az egészet, de te frissen süsd másnap a kruplit ha van rá mód. A husit melegítsd fel és úgy add hozzá a frissen sült krumplit. És én a husit jó szaftosra szoktam hagyni, így nem szárad ki másnapra sem.

2009. nov. 26. 00:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszaitokat!
2009. nov. 26. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!