Kinel mi lesz a karacsonyi menu?
Sziasztok :)
szeretnek egy kis ihletet a karacsonyi menuhoz :)
Kinel mi lesz?
mi 2-en leszunk es amit terveztem:
Husleves,toltott kaposzta,mezeskalacs vagy bejgli. de ha van megtetszik mas akkor mast fogok fozni :) koszi a valaszokat :D
Valami könnyű zöldség-leves (bab, borsó, karfiol a fagyóból), 24.-én este lesz rántott/sült hal, tartárral, törtkrumplival, a köv. napokra lesz húsos káposzta, pulyka-sült (meglehet, hogy valami főzelék-körettel)
Persze ezekből a megmaradó húsos-káposzta kiadagolva megy a fagyóba, és a pulyka-sültet is lefagyasztom, jó lesz az még januárban is nyugdíj előtt!
Szilveszterre veszek egy kis hurka-kolbász-pecsenyét újévi malackaként, ami marad szilveszter-újév napjáról, szintén meg a fagyóba.
Már évek óta csinálom így, ünnepekre sütök-főzök, de a többletet spájzolom, így januárban jónéhány napra, hétvégére adott az ebéd-vacsi, max csak levest + köretet kell készítenem.
Mi csak 25.-én leszünk otthon, akkor fogok főzni:
Lazac terrine vagy lazacos sajtkrémes kosárka, de valószínűbb a terrine
Sült hízott kacsamáj
Finn ribizlipite
24: székelykáposzta
25-26: hús leves, rántott hús, óvári sertésborda,kijevi csirkemell,sült krumpli,franciasaláta,töltött tojás
Sütik: bejgli, sajtos rúd, mézeskalács,linzer,gyümölcs torta
Két embernek megéri pár szelet csirkemellből, vagy pulykamellből pl a gombás töltelékkel töltött, aszaltszilvás, baconba tekert hústekercs.
Húsleves után is passzol, és megy hozzá bármilyen klasszikus köret.
Kicsit ünnepibb a hétköznapi göngyölthúsnál, és nem mellesleg, nagyon finom.
Ha nem esztek halat, disznót, akkor csinálnék narancsos kacsasültet lila káposztával, burgonyapürével.
Egyszerű, és én imádom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!