Milyen ízek, ízvilágok passzolnak a mandulához, pisztáciához?
Mindenképpen édeset, mert a mandula kesernyés.
Van egy jó főzött krém receptem, ambár diós, de nyugodtan kiváltható mandulával, mogyóróval is.
2,5 dl tejet elkeverünk habverővel simára 3 ek. liszttel, majd hagyjuk kihűlni.
20 dkg vajat/margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk, majd hozzákeverünk 10 dkg darált diót/mandulát/mogyorót.
Belekeverünk még fél dl rumot, vagy egy rumaromát, és a kihűlt tejes masszával krémmé keverjük, lehetőleg gépi habverővel.
Dióval nagyon hasonlít a gesztenyetöltelékre, mandulával kissé marcipános jellegű.
Nagyon kiadós, finom krém akár tortába, akár egy tepsi sütibe töltve.
A mandulahoz isteni a fahej,a gyomber,a vanilia, a fehercsoki es a kokusz. Mindegyik izzel probaltam mar, garantalom,hogy illenek egymashoz.
A pisztaciara nincs otletem,azt csak magaban,sosan szeretem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!