Kifőzhetem a friss házi tésztát?
Pár perc alatt kész, csak nehogy túlfőzd, mert ázott íze lesz.
Csak, ha van időd, írd le légy szíves milyen módszerrel csinálod, milyen recept alapján a csigát.
Gyerek koromban sokat csináltam keresztanyámmal recés üvegen hurkapálcával, de ez már nagyon régen volt :)
Köszönöm finom lett frissen is :)
Én mamámtól kaptam még annó egy ilyen szerkezetet:
Szerintem még mindig lehet kapni vásárokban vagy piacon.
Tésztát pedig úgy csinálom, hogy egy tojás só ízlés szerint és amennyi lisztet felvesz, egy tenyérnyi tészta lesz belőle de többet nem lehet egyszerre, mert mire a végére érek kiszárad. Tehát miután összeállt a tészta hagyom 5 percet lágyulni majd kinyújtom nagyon vékonyra. Egyszerre csak két csíkot vágok fel amit kockákra vágok tovább, addig a többit le kell takarni mert iszonyat gyorsan kiszárad. Macerás de isteni.
Utána ezzel a szerkezettel sodrom, ennyi. Ha esetleg marad tészta amihez nincs kedved már megcsinálni vagy csak simán kiszárad és törik akkor azt hagyd meg lebbencslevesnek.
Jaj de aranyos vagy, nagyon köszönöm. Megnézem a piaci árusnál, lehet, hogy szerez is nekem egyet:)
A receptet pedig még külön is köszönöm , puszika :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!