Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kifőzhetem a friss házi tésztát?

Kifőzhetem a friss házi tésztát?

Figyelt kérdés
Kb. egy órája csináltam húséevesbe csigatésztát házilag. Megfőzhetem már most vagy feltétlen meg kell várni amíg kiszárad?
2013. dec. 14. 15:55
 1/6 acelsziv ***** válasza:
100%
nem kell várni, viszont kevesebb idő kell a tésztának
2013. dec. 14. 16:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
nem kell várni . de kevesebb főzési idő kell .
2013. dec. 14. 16:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Pár perc alatt kész, csak nehogy túlfőzd, mert ázott íze lesz.

Csak, ha van időd, írd le légy szíves milyen módszerrel csinálod, milyen recept alapján a csigát.

Gyerek koromban sokat csináltam keresztanyámmal recés üvegen hurkapálcával, de ez már nagyon régen volt :)

2013. dec. 14. 17:51
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm finom lett frissen is :)

Én mamámtól kaptam még annó egy ilyen szerkezetet:

[link]

Szerintem még mindig lehet kapni vásárokban vagy piacon.

Tésztát pedig úgy csinálom, hogy egy tojás só ízlés szerint és amennyi lisztet felvesz, egy tenyérnyi tészta lesz belőle de többet nem lehet egyszerre, mert mire a végére érek kiszárad. Tehát miután összeállt a tészta hagyom 5 percet lágyulni majd kinyújtom nagyon vékonyra. Egyszerre csak két csíkot vágok fel amit kockákra vágok tovább, addig a többit le kell takarni mert iszonyat gyorsan kiszárad. Macerás de isteni.

Utána ezzel a szerkezettel sodrom, ennyi. Ha esetleg marad tészta amihez nincs kedved már megcsinálni vagy csak simán kiszárad és törik akkor azt hagyd meg lebbencslevesnek.

2013. dec. 14. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:

Jaj de aranyos vagy, nagyon köszönöm. Megnézem a piaci árusnál, lehet, hogy szerez is nekem egyet:)

A receptet pedig még külön is köszönöm , puszika :)

2013. dec. 14. 19:54
 6/6 A kérdező kommentje:
2013. dec. 14. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!