Házi készitésű májgombócot milyen füszerekkel füszerezitek?
Figyelt kérdés
2013. nov. 26. 12:16
2/6 anonim válasza:
Bors és majoránna.Valamit nem fűszer de nekem nagyon bevált hogy kacsazsírt teszek bele, attól olyan íze van mintha kacsamájból készülne( egyébként csirkemájból szoktam)
3/6 anonim válasza:
hagyma, majoranna, só, bors, petrezselyemzöld
4/6 anonim válasza:
Az én májgombócom, ha érdekel. 4-5 db csiremájat elkaparok, és ráütök egy tojást. Zsiradékon egy közepes méretü hagymát apróra vágva- zsemleszinüre piritok. Ha meghült, ráöntöm a májra- tojásra. Só, bors, majoranna, és rengeteg petrezselyem. Összekeverem. Egy kanállal elkezdem adagolni a lisztet és a zsemlemorzsát. Én egyformán adagolom a lisztet és a morzsát. Kb 4-5 kanál lisz, és 4-5 kanál morzsa. Ha olyan az állaga, hogy kávéskanállal lehet formázni, akkor vizes kanállal forrásban lévő levesbe, vagy sós vizben kifőzöm. Kicsit keményebb a tésztája, mint a nokedli. Akár, ha még keményebb, vizes kézzel gombocokat is formázhatunk. Nem nagyokat kb egy nagy meggy méretü, ill. kis dió. 5-6 perc alatt kész a főzése. Leszüröm, és fedős dobozba teszem, hogy ne száradjon meg a teteje, mert csunya barna lesz. Mindenki szereti.
5/6 doboszoli válasza:
90%-os utolsó válaszoló:
RESPECT!!
Megegyeztünk!
6/6 anonim válasza:
Te is tudod Zolikám, a tapasztalat teszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!