Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Puha mézes puszedli recept...

Puha mézes puszedli recept létezik?

Figyelt kérdés

Nem mézeskalácsot, hanem puszedlit szeretnék egyszerűen, és nem túl drágán sütni.

csak 25 dkg mézem van.

2013. dec. 13. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Tegnap csináltam : Nagyon finom és puha : Akitől én kaptam a receptet ő mondta,hogy tavaly a limara péksége honlapról szedte le.

PUSZEDLI

• 3 tojás sárgája

• 1 egész tojás

• 15 dkg porcukor

• 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék

• 4 ek. tejföl

• 25 dkg méz

• 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)

• 60 dkg liszt

• 2 tk. szódabikarbóna

Máz:

• 3 tojás fehérje

• 25 dkg cukor

A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.

Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.

Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.

Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.

2013. dec. 13. 14:59
 2/3 anonim ***** válasza:
2013. dec. 13. 15:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon, nagyon köszönöm :-)Jónak és egyszerűnek is tűnik, holnap meg is csinálom.
2013. dec. 13. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!