Puha mézes puszedli recept létezik?
Nem mézeskalácsot, hanem puszedlit szeretnék egyszerűen, és nem túl drágán sütni.
csak 25 dkg mézem van.
Tegnap csináltam : Nagyon finom és puha : Akitől én kaptam a receptet ő mondta,hogy tavaly a limara péksége honlapról szedte le.
PUSZEDLI
• 3 tojás sárgája
• 1 egész tojás
• 15 dkg porcukor
• 3 tk. mézeskalács fűszerkeverék
• 4 ek. tejföl
• 25 dkg méz
• 5 dkg zsír (vagy 8 dkg vaj)
• 60 dkg liszt
• 2 tk. szódabikarbóna
Máz:
• 3 tojás fehérje
• 25 dkg cukor
A mézet és a zsírt (vajat) összeolvasztom. Egy tálban alaposan elkeverem a tojássárgáját, az egész tojást, a porcukrot, a mézesfűszert és a tejfölt. Ezután hozzáadom a mézet. A lisztet alaposan elkeverem a szódabikarbónával, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat és egy fakanállal jól elkeverem. A tálat egy fóliával lefedem és másnapig hűtőbe teszem.
Vizes kézzel teáskanálnyi darabokat veszek ki a masszából, golyót formázok belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetem őket, egymástól kellő távolságra, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 9-10 perc alatt készre sütöm.
Míg sülnek a tojásfehérjét a cukorral kemény, fényes habbá verem. A kisült puszedliket még forrón a mázba mártom.
Vagy, a kihűlt puszedliket olvasztott csokoládéba mártom. Tetejére apró díszítőcukrot szórok, vagy a mézeskalács írókájával, vagy olvasztott fehércsokoládéval díszítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!