Trükökk, hogy a 4 éves lányom legalább megkóstolja a rízst?
Már sok mindent próbáltam ,de hátha valakinek van valami ötlete :
Köszönöm .
Jó lenne tudni, mit próbáltál, hogy azokat nem írjuk :)
Nekem az jutott eszembe, hogy a már kész rizst úgy teszed tányérra, hogy megformázod. Pl. egy karácsonyi süti szaggatót (csillag, mikulás, fenyőfa)teszel a tányérra, bele a rizs és óvatosan leszeded a szaggatót. Így talán tetszik majd neki, főleg, hogy közeledik a karácsony.
És persze nem mondd neki, hogy ez rizs, meg ez az amit eddig nem akart megkóstolni.
Mi a rizskoch-ot mindig jénai tálban sütöttük, és mint a tortát szeleteltük ki belőle. Próbáld meg, ha a szelet tetejét meglocsolod egy kis csokival + tejszínnel.
De ha a tejberizst rakod a somlói galuska aljára meggybefőtt levével "befestve" és ízesítve, talán így is becsapható. :)))
Bocs !!Ezeket már próbáltam :különböző gyerek formába ,öntöttem , csempészem bele gumicukrot a gumicukrot kivette megette ,
zöldségekkel borsó ,kukorica stb .
Mindent kieszik belőle de a rízshez nem nyúl .
Már nem is mondom neki ,nem erőltettem ,hogy kóstolja meg.
És ha nem sima fehér rizzsel próbálnád?
Nem tudom, mi a neve, de van ilyen tarkának kinéző rizs. Hátha az jobban tetszene neki. Vagy nem ismerné rögtön fel.
Keszits rizskochot es szeleteld fel,mint egy sutit. Suthetsz bele gyumolcsot is.:)
Sos variacio a rizskrokett, a sutotokos vagy spenotos rizotto, utobbinal a szin miatt nem gondol rogton a rizsre.:)
Esetleg ha tipikusan száraz, ehetetlen magyar rizst főzöl (rövid i-vel), megpróbálhatnál egy tapadósabb, szaftosabb verzióval, azt jóval többen szeretik.
Én gyerekkoromban szintén hozzá sem nyúltam a rizshez, mert ez a szétesős típusú volt, viszont az olaszos vagy ázsiai módra főzött tapadósabb, nedvesebb rizs nagyon finom tud lenni.
A férjem sem volt hajlandó megenni a rízst, anyósom úgy etette meg, hogy a rakott karfiolhoz a rízst és a húst összekeverte és úgy sütötte meg. Náluk ez bevált.
AMire még én gondoltam rántott rízsgolyó. A főtt rízst valamilyen szafttal összekeversz mi édessavanyúval szoktuk, mehet bele tonhal vagy sajt a közepére. Golyót formálsz belőle panírozod és kirántod.
5-ös vagyok!
Őszintén? Nem erőlködnék, hogy egyen belőle, vagy egye meg! Ilyen idős korban már nagyon raffináltak is tudnak lenni, meglehet, hogy a "csakazértsem" dolgozik benne.
Bár ezzel valószínű, nincs semmi "hátsó szándéka", esetleg az tetszik neki, hogy ez miatt egy kicsit jobban odafigyelsz rá. (Ha ez igaz, akkor viszont annak is oka van!)
Ha már mindent kipróbáltál, és nem jött be, de mégiscsak szeretnéd, ha enne belőle, akkor fordíts a dolgokon:
odarakod a tányérjára a husit, és miközben a sajátodra és a férjed tányérjára pakolod a rizs-köretet, mondod a lányodnak: te ebből nem kapsz, úgysem ennéd meg!
Ezt eljátszod 2-3 alkalommal, meglehet, hogy utána már ő is szeretne belőle.
De mondom, én inkább nem erőltetném a továbbiakban!
5-ös vagyok!
Szóval a rizs is gyakorlatilag túlnyomórészt csak szénhidrátból áll, egy fokkal jobb csak a liszt-alapú kajáknál. Tápértékét tekintve egyenlő gyakorlatilag a krumplival.
Hát inkább készíts neki egy falat főzeléket köretként valami zöldségből, sokkal egészségesebb, és ne erőltesd rá a rizst, ha nem akarja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!