Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok nekem ajánlani jó...

Tudtok nekem ajánlani jó brownie receptet?

Figyelt kérdés
Egy nagy tábla 70%-os étcsokoládém, és (sajnos csak) cukrozott kakaóporom van hozzá. Olyan receptet keresek, ami nem olyan tipikusan tömény & gejl végterméket eredményez, hanem benne van egy kicsit az a piskótaérzés is. :)
2013. dec. 8. 08:21
 1/4 anonim ***** válasza:

[link]


Őszintén még nem próbáltam, csak elmentettem magamnak, mert közben hozzákezdtem fogyózni. Az biztos, hogy ez nem lesz túlságosan édes.


Van még valahol elmentve egy másik is, sütés nélküli, (főleg különböző magvakból) ha megtalálom azt is felrakom neked.

2013. dec. 8. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]


Ez a sütés nélküli, dióból és egyebekből!

2013. dec. 8. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem ez vált be nagyon finom.. Sokfélét probáltam már ,de ez nem gejl és kicsit piskótás : A pekán dió helyett sima ,diót is tehetsz .


NIGELLA BROWNIE

Csokis-diós brownie

Hozzávalók

• 375 gramm szobahőmérsékletű vaj

• 375 gramm étcsoki (kb. 4 tábla)

• 6 egész tojás

• 1 evőkanál vaníliakivonat

• 37,5 dkg porcukor

• 22,5 dkg liszt

• 1 teáskanál só

• 30 dkg darabolt dió

1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Egy kb. 33×22 cm-es, 5-6 cm magas tepsit kibélelünk sütőpapírral - az oldalán is!

2. A csokit és a vajat gőzfürdőben felolvasztjuk, összekeverjük. (Ha a vaj nem szobahőmérsékletű, tovább kell szöszölni az olvasztással, ezért vegyük ki hamar a vajat a hűtőből, időt spórolunk vele!) Egy nagy tálban a tojásokat felverjük a vaníliával és a cukorral. Egy másik tálba kimérjük a lisztet és a sót. A diót összedaraboljuk, én mozsárban püföltem rajta párat.

3. Egy kicsit hagyjuk hűlni a csokis-vajas keveréket, majd ezután lassan öntsük a cukros tojáskoz, keverjük össze, utána mehet bele a dió és a sós liszt. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát a tepsibe.

4. 25 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje matt, de a közepe még sötét és kicsit ragacsos (úgy néz ki, mintha nyers lenne; nem az). A kiszáradt brownie nem jó, és fontos tudni, hogy még hűlés közben is sül, ezért kell időben kivenni. Ha kihűlt (tényleg várjuk meg, hogy teljesen kihűljön, akkor lesz belül is finom omlós a tésztája!), kockára vágjuk.

2013. dec. 8. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha azt szeretnéd, hogy kevésbé tömény, piskótásabb legyen, akkor tegyél bele sütőport is, attól levegősebb lesz, persze tudnod kell, hogy az már nem brownie, hiszen annak pont az a lényege, hogy "kifelejtik" belőle a sütőport és ezáltal olyan marha tömény.
2013. dec. 9. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!