Szeretnek sutni egyben pulykat.6-7 fôre hany kilos pulykat
vegyek?
Figyelt kérdés
2013. dec. 2. 20:46
1/9 anonim válasza:
3-4 kilós pulyka szerintem megfelelő lenne, persze már a megmaradt súlyt értem ami kopasztás és belezés után marad
2013. dec. 2. 21:10
2/9 A kérdező kommentje:
Koszi :) az meg siman befer a sutobe?
2013. dec. 2. 21:56
3/9 anonim válasza:
Csak például amikor legutóbb akartam vásárolni, 10 kilósak voltak a pulykák. Egyébként mérd le a sütődet, nehogy ne férjen bele.
De egyébként szerintem 3 kiló nem elég 7 főnek. A másfél kilós csirkét, ha megsütöm, akkor az két adag. Ált én meg a párom, vagy én eszem meg kétszerre.
Szóval ha nem akarod kicentizni a karácsonyi kaját, én 5 kiló felett vásárolnék, inkább annyi kilót ahányan vannak. Aztán nem kell akkor meglepődni ha kisül belőle a sok víz és zsír aztán alig marad valami a csonton, mert így jut mindenkinek.
2013. dec. 2. 23:50
4/9 anonim válasza:
Egy 5 kilós bébipulykának elégnek kell lennie, és az be is fér a sütőbe. Gondolom köretek is lesznek mellé.
2013. dec. 3. 08:10
5/9 anonim válasza:
Ha az 5 kg-os mégsem férne be egyben, akkor hosszában a gerince mentén és elől a mellehúsát hosszában vágd kétfelé a pulykát, és úgy süsd meg. Még úgy is elég jól fog kinézni, szépen fogod tudni tálalni a köretekkel körberakva a tálcán.
2013. dec. 3. 08:22
6/9 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat :) akkor kb. 5 kg-os madarat veszek :) remelem jol sikerul majd.
2013. dec. 3. 10:49
7/9 anonim válasza:
3-4 kilós elég és tegyél bele tölteléket is úgy mág kiadósabb
2013. dec. 3. 22:20
8/9 A kérdező kommentje:
Megvettem a pulykat, 5,5 kilosat. (Lehet, h februarig esszuk :). ) Ez volt az egyetlen, ami eleg nagy volt. Tobb boltban voltam, es mind 3 kilos volt, vagy par dekaval volt tobb csak.
2013. dec. 3. 22:55
9/9 anonim válasza:
Jó az!
Számolj, a szárnyasok esetében kb. 1/3-ad rész a csont = vagyik kb. 1,5 kg-ot ha levonsz marad 3,5 kg tiszta hús, ill. még kisül belőle a hús saját víz- és zsírtartalma. Akkor marad 3,0 kg 7 főre, ez pont annyi, ami biztonsággal elegendő, aki "nagyevő", az is bátran szedhet akár 2x is, másrészt ha valamennyi marad másnapra hideg-vacsihoz, az sem baj!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!