Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplikörítés libasülthöz?

Krumplikörítés libasülthöz?

Figyelt kérdés

Holnapra libát sütök egészben.

Viszont máról marad elég sok hajában fött krumpli, ebböl szeretnék mellé valami nem egészen megszokott, de nem is túl munkaigényes körítést. Kérlek, hogy csak már kipróbált receptet írjatok, a google-t én is tudom használni, csak ott olyan rengeteg találat van, hogy nem tudom áttekinteni, és olyat nem akarok, ami nem jó ténylegesen, hanem még javítani kellene rajta.

Mivel vendégek jönnek, ezért pár dolog kizárt: tejföl, majonéz, illetve krumpligombóc.


Elöre is köszönöm a segítséget meg a ötleteket/recepteket.



2013. nov. 23. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:
piríts hozzá hagymát, és kész a hagymás tört krumpli
2013. nov. 23. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem a libasült nem is képzelhető el mással, csak krumplipürével és savanyú káposztával, nálunk ez a hagyomány :) A krumplipürét én mondjuk tejföllel szoktam megbolondítani, de ha ez nálatok nem lehet, akkor marad a tej és a vaj. Esetleg keverhetsz bele pirított hagymát. Mellé egy kis vörösboros párolt káposzta, és kész... Francba, de megkívántam :D
2013. nov. 23. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
első vagyok. én tejszínnel és vajjal csinálom a krumplipürét, tejet nem rakok bele. jóval finomabb, megpróbálhatod azt is, és ez hagyományos, de érezni hogy mégsem :)
2013. nov. 23. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

A héjában főtt krumpliból nagyon sok hagyományos krumpli ételt meg tudsz csinálni. Pl. mint már irták krumplipürét, vagy hagymás törtkruplit. A kockára vágott főtt krumplit kevés olajon vagy zsiron meg is pirithatod, úgy is nagyon finom.

Vagy a főtt krumplit lereszeled nagy lyukú reszelőn, összekevered dinsztált hagymával, őrölt borssal és egy hőálló tálban pirosra sütöd a tetejét.

2013. nov. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem a libához egy dolgok illik: finom krémes krumplipüré.
2013. nov. 23. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Krumplipüré és párolt lilakáposzta
2013. nov. 23. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
A legegyszerübb megoldás. Ha kész a liba, kiemeled egy tálra, majd a zsirját beleöntöd egy csavaros üvegbe. A krumplit a tepsiben maradt pörzsanyaggal összetöröd. A sóra figyelj, lehet, hogy nem kell az egész, mert sós a pörzs anyag. Nagyon finom izt fog adni a krumplinak, még ha cseppet égett is.
2013. nov. 23. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Jó mellé a krumplipüré, a hagymás lburgonya, a pirospaprikás hagymás burgonya is, vagy csak egyszerűen karikára vágod a főtt krumplit és kis zsírra dobva átpirítod, megsózod.
2013. nov. 23. 16:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2013. nov. 23. 19:47

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!