Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tudnék elkezdeni sütni...

Hogyan tudnék elkezdeni sütni tanulni, úgy, hogy kb. semmi tudásom-tapasztalatom nincs?

Figyelt kérdés

Őszintén bevallom, hogy még sohase főztem-sütöttem magamra, mivel társadalmi helyzetemből (és/vagy korom) következően mindent készen kaptam.

Így sütni sem tanultam, EGYÁLTALÁN SEMMIT SE! Kb. annyi a tudásom, hogy búzaliszt + víz + élesztő = kenyér.


Viszont most már érdekelne a téma, de ugye hiába kezdenék el netről recepteket nézni, ha semmi (de tényleg semmi) alapismeretem nincs a dolgokat illetően, és még annyit sem tudok, hogy milyen mérőszám az az e.k. (pl.)


Ti hogy kezdtétek?!


(egyébként kollégista vagyok)



2013. nov. 21. 12:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Igen 1 kockára gondoltam :) Nyugodtan kérdezz,mindenki volt kezdő :)
2013. nov. 21. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 A kérdező kommentje:

"a sütemények még nem mennek igazán. Kezd egyszerűbb kajákkal először..."


De az akkor most szerintetek mi legyen? Kókuszgolyó, vagy bundáskenyér? Mert mind a kettőt írtátok, de most nem tudom így, hogy végül is mi számít egyszerűbb kajának.

2013. nov. 21. 14:06
 13/21 anonim ***** válasza:
Egyik sem nehéz :) Kezd amivel szeretnéd :)
2013. nov. 21. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:

Csatlakozom ama véleményhez, hogy ne a kenyérrel kezd :) Én rengeteg kenyeret sütöttem, de bele kellett jönnöm, igaz, kenyérsütőgéppel nehéz, sütni a sütőben kell, rengeteg problémát megold :D

A magkenyerekkel (tojás+olajos mag, bár lehet máshogyan is) sokkal könnyebb, igaz, ott nincs kelesztés...


Semmi gond, hogy a nulláról indulsz, kezd egyszerűvel és bonyolítsd :) A sima rántottától nem nehéz eljutni a tojásos lecsóig :) Az igazából nekem zöldséges rántotta és elég egyszerű, de attól még remek étel. Most még nem olyan drága, mint télen lenne ugyanez...

Miért pont sütni akarsz? :D Nekem évtizedekig nem ment (gyerekkori emlékeim miatt sokáig hanyagoltam), kivéve a kenyeret s egy-egy bátor pillanatomban sütöttem egy kis mézest... Főzni viszont 13 évesen már lazán, ösztönösen ment, erre rájött a rutin, ma pedig látok egy receptet, 10 ponton módosítom és jó lesz, kitalálok magamtól is dolgokat...

Jó, ha tudsz főzni és sütni, főleg, ha érdekes étrended van, mint pl. nekem :D De egyébként is. Minőségibb, olcsóbb lesz így az étkezésed (legalább az egyiket könnyű elérni, de ha kicsit is igényes és ügyes vagy, mindkettő teljesül, azt hiszem). Szórakozásnak se rossz (ez persze helyzet-, ember- és ételfüggő), csak éppen rengeteg időt el lehet vele tölteni, főleg, ha kísérletező kedvű vagy...

2013. nov. 21. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 A kérdező kommentje:

"10 ponton módosítom és jó lesz"


Hajjaj, hát az nekem hol van még! XD


Amúgy köszönöm az eddigieket! :)

2013. nov. 21. 16:25
 16/21 anonim ***** válasza:
Nézz főzős műsorokat. Én kiskoromban - ne kérdzed miért - teljesen rá voltam kattanva a TV Paprikára. Ott amellett, hogy látod pl a tésztagyúrás módját vagy az élesztő használatát, még egy csomó más infót is elmesélnek közben a szakácsok. Emlékszem, hogy már olyan 11-12 évesen tök bátran nekiálltam sütni egy piskótát, mert már a TV-ben láttam, mi hogy fog viselkedni, kinézni.
2013. nov. 21. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 anonim ***** válasza:

Kezdésnek bundáskenyér, rántotta, sültkrumpli, sajtos tészta, zacskós kaják pl bolognai, carbonara, stb. A zacskó hátulján rajta van a recept. A dobozos dr oetker muffin is egész jó, aztán ha megvannak az első sikerélmények, lehet tovább próbálkozni, pl zacskós helyett házi szószok, rendes recept alapján muffin.

A lényeg, hogy ne add fel, ha elsőre nem sikerül. Egyszer mindenki volt kezdő. :)

2013. nov. 21. 21:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/21 anonim válasza:
100%
Szia! Ha mindenféle képen a sütés mellett maradsz, kezdheted egy készen hajtogatott vajas tésztával (leveles tészta) Rengeteg lehetőség van, sok mindent lehet belőle készíteni. A tészta már adott, lehet sajtos pogácsa, croissant (akár édes, akár sós töltelékkel) trilori rétes, sajtos roló, habroló, hasé (vrsli +mustár), kakaós csiga, vagy pizzás csiga, túrós táska. Ezek lehet, hogy most nehéznek tűnnek, de hidd el egyáltalán nem azok! Ha kell pontos recept és leírás, írd meg, hogy melyiknek, és érthetően leírom, hogy mit is hogyan csinálj:) Cukrász vagyok, és szinte minden nap készítünk belőle valami finomságot! Ez a tészta tényleg nagyon sok rétű, és a tölteléket sem nehéz megcsinálni! :)
2013. nov. 22. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 anonim válasza:

Szia! Én szoktam főzőcskézni, sütni ezt-azt de a kenyérnek én is félve állnék neki :D Egyszerűbb receptet mondok neked, amivel elkezdheted a konyhatudományt:

Pl. legyen egy paradicsomos tészta mondjuk. Amire szükséged van: spagetti vagy amilyen tésztát akarsz, paradicsomszósz (sima konzerv), paradicsom fokhagyma, bazsalikom, olaj só.

Tésztának felteszel vizet forrni, egy pici sót és egy csepp olajat is teszel a vízbe, így jobb lesz a tészta. De tleg csak csipettel. Ha forr a víz, tésztát bele, fajtájától függ mennyi idő alatt lesz kész, nézegesd 15 perc múlva hogy megfőtt-e.

Szósz: Fokhagymát, mndjuk 4-5-6 gerezdet feldarabolsz picire, és fél újjnyi olajon picit dinszteled. Kicsi lángon, hogy ne égjen oda. Ez kb. pár perc csak. Paradicsom a következő egy-két darab (úgy tudod lefejteni a héját hogy forró vízben megmártogatod, aztán ha belevágsz, könnyen leválik róla) szóval a megpucolt paradicsomot kockákra vágod és bele a fokhagymába. Lefeded fedővel és kb. 20 percig főzöd (amíg a paradicsom puha nem lesz) utána hozzákevered a konzerves paradicsomszószt, pici só, bazsalikom ízlés szerint, és kész is. Sok sikert a főzéshez, sütéshez!

2014. jún. 18. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi! :) Ment neked is a pont a receptért.
2014. jún. 18. 19:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!