Mit szoktatok készíteni, ha egy hosszú nap után valami gyorsan elkészíthető, meleg tésztaételre vágytok?
Tojásos tészta
Sajtos-tejfölös tészta
Túrós tészta
Amíg a tészta megfő, addig felmérem a terepet a hűtőben, és eldöntöm, hogy mit rakok rá!:))))
Én ezeket a 10 perces tésztákat szoktam ilyenkor:
- gorgonzolás-tejszínes (felforralok tejszínt, beletördelek márványsajtot, só, bors, kis szerecsendió)
- vargányás (lepirítom a vargányát, felöntöm tejszínnel, egyet rottyan és kész)
- stahl-féle hajni makaróni (sok-sok fokhagyma olajon dinsztel, felönt paradicsomszósszal, bele mascarpone és egy kis tejszín, a végén rengeteg bazsalikom)
- tonhalas (na ezt főzni se kell, aprítógépbe bele egy olajos tonhalkonzerv lecsepegtetve, majonéz, egy fél lilahagyma, egy kicsi fokhagyma, citromlé, só, bors, petrezselyem)
- paradicsomos-tonhalas (kis olajon tonhal lepirítva, paradicsomlével felöntve, pár csepp citromlével ízesítve)
- spenótos (néhány gerezd összetört fokhagymát olajon megfuttatok, rádobom a kiolvasztott mirelit spenótpürét, egyet rottyan, felöntöm tejszínnel, só-bors-szerecsendió, még egyet rottyan és kész)
- sütőtökös (ez a pucolás miatt kicsit tovább tart, de 30 perc alatt ez is megvan: sütőtököt krumplihámozóval meghámozom, kis kockákra vágom. Olajon fokhagymát futtatok, rádobom a sütőtök kockákat, száraz fehérborral felöntve puhára-pépesre párolom. Kevés sűrített paradicsommal, sóval, borssal, zsályával és chilivel ízesítem, végül tejszínt öntök hozzá és botmixerrel homogenizálom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!