Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit szoktatok készíteni, ha...

Mit szoktatok készíteni, ha egy hosszú nap után valami gyorsan elkészíthető, meleg tésztaételre vágytok?

Figyelt kérdés
2013. nov. 20. 20:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Gombasalátás spagetti. :)
2013. nov. 20. 21:21
 2/9 anonim ***** válasza:
olíva olajon pirítok hagymát, rá borsót azt is megpirítom rajta, majd tejszínt öntök rá, és ebbe a szószba forgatom bele a tésztát.nagyon hamar megvan és fincsi.én nem eszem húst, de lehet bele bacon darabokat is tenni.a férjem úgy szereti
2013. nov. 20. 21:29
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
En szemely szerint ilyenkor bemegyek a pasta.- ba,a vapianoba,vagy rendelek kinai rizstesztat,mert csak ezeket szeretem.:) de neked ezeket ajanlom, hamar megvannak. Bolognai porbol es daralt husbol spagettit, daralt dioban atpirititott tesztat baracklekvarral es porcukorral,ez olyan,mint a grizes teszta,csak griz helyett daralt dioval csinalom, mac and cheese vagy negysajtmartasos teszta, turos csusza,krumplis teszta.
2013. nov. 20. 21:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Pl. túrós csuszát, hamar megvan. Tészta, szalonna, túró, tejföl, igazán kiadós. Vagy összevágok gépsonkát, megpirítom, rá fokhagymát, paradicsom pürével egy jó kis szószt, közben már rotyog a főzővíz a spagetti tésztához, és sajttal, szósszal beburkolni egy emberes adagot.
2013. nov. 20. 22:17
 5/9 anonim ***** válasza:
Kifőzök spagettit és vagy paradicsomos fűszeres mártást készítek mellé, vagy tejszines három sajtosat. olajon fokhagymát dinsztelek, megszórom oreganoval és bazsalikommal, beleöntök 1 doboz tejszint és füstölt/parmezán/trappista reszelt sajtot felolvasztok benne, ez a leggyorsabb.
2013. nov. 21. 07:51
 6/9 anonim ***** válasza:

Tojásos tészta

Sajtos-tejfölös tészta

Túrós tészta

Amíg a tészta megfő, addig felmérem a terepet a hűtőben, és eldöntöm, hogy mit rakok rá!:))))

2013. nov. 21. 08:28
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én ezeket a 10 perces tésztákat szoktam ilyenkor:

- gorgonzolás-tejszínes (felforralok tejszínt, beletördelek márványsajtot, só, bors, kis szerecsendió)

- vargányás (lepirítom a vargányát, felöntöm tejszínnel, egyet rottyan és kész)

- stahl-féle hajni makaróni (sok-sok fokhagyma olajon dinsztel, felönt paradicsomszósszal, bele mascarpone és egy kis tejszín, a végén rengeteg bazsalikom)

- tonhalas (na ezt főzni se kell, aprítógépbe bele egy olajos tonhalkonzerv lecsepegtetve, majonéz, egy fél lilahagyma, egy kicsi fokhagyma, citromlé, só, bors, petrezselyem)

- paradicsomos-tonhalas (kis olajon tonhal lepirítva, paradicsomlével felöntve, pár csepp citromlével ízesítve)

- spenótos (néhány gerezd összetört fokhagymát olajon megfuttatok, rádobom a kiolvasztott mirelit spenótpürét, egyet rottyan, felöntöm tejszínnel, só-bors-szerecsendió, még egyet rottyan és kész)

- sütőtökös (ez a pucolás miatt kicsit tovább tart, de 30 perc alatt ez is megvan: sütőtököt krumplihámozóval meghámozom, kis kockákra vágom. Olajon fokhagymát futtatok, rádobom a sütőtök kockákat, száraz fehérborral felöntve puhára-pépesre párolom. Kevés sűrített paradicsommal, sóval, borssal, zsályával és chilivel ízesítem, végül tejszínt öntök hozzá és botmixerrel homogenizálom).

2013. nov. 21. 08:34
 8/9 anonim ***** válasza:
csirke, unclebens, zöldségek + a tészta, mondjuk teryakis vagy valamilyen szójaszószos, esetleg mézzel megpirítom még.
2013. nov. 21. 22:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Rakott tésztát... Imádom. :) Sok sajttal persze.

[link]

[link]

Nekem ez a két variáció bejött :)

2014. jan. 23. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!