Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A húslevest fedő alatt főzzem?

A húslevest fedő alatt főzzem?

Figyelt kérdés
Elkezdtem húslevest főzni: hab leszedve, zöldség benne, már szépen gyöngyözik. Tegyem rá a fedőt? Egy kezdő háziasszony :)
2009. nov. 19. 13:37
 1/5 anonim ***** válasza:
49%
En mindig fedo nelkul szoktam fozni es nagyon lassu tuzon.Mindig nagyon tiszta es szep a huslevesem.
2009. nov. 19. 13:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Fedő nélkül az illékony anyagok eltávoznak az edényből, továbbá több energia szükséges az elkészítéshez.
2009. nov. 19. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Én le szoktam takarni, mert különben nagyon begözölödik a konyha. Sokak szerint nem szabad teljesen lecsukni, de nekem eddig még soha nem volt baj igy se a leves izével - és már több, mint 40 éve fözök a családnak.

Arra vigyázz csak, hogy ha letakarod, akkor könnyebben kezd erösen forrni, lehet hogy még kisebbre kell ugy venni a lángot.

2009. nov. 19. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2009. nov. 19. 13:48
 5/5 anonim ***** válasza:
95%
Én is mindig lefedem,de nem teljesen.A habot ami az elején keletkezik viszont nem szedem le már 4-5 éve,egy akkor 90 éves mamika mondta,hogy tele van ízekkel ami kifő az elején a húsból és a zöldségekből,ezt kidobom belőle ha leszedem.És igaza volt,elfőli a habot,nem lesz tőle zavaros,csak nagyon takarékon kell főzni,nem szabad forralni.
2009. nov. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!