A húslevest fedő alatt főzzem?
Figyelt kérdés
Elkezdtem húslevest főzni: hab leszedve, zöldség benne, már szépen gyöngyözik. Tegyem rá a fedőt? Egy kezdő háziasszony :)2009. nov. 19. 13:37
1/5 anonim válasza:
En mindig fedo nelkul szoktam fozni es nagyon lassu tuzon.Mindig nagyon tiszta es szep a huslevesem.
2/5 anonim válasza:
Fedő nélkül az illékony anyagok eltávoznak az edényből, továbbá több energia szükséges az elkészítéshez.
3/5 anonim válasza:
Én le szoktam takarni, mert különben nagyon begözölödik a konyha. Sokak szerint nem szabad teljesen lecsukni, de nekem eddig még soha nem volt baj igy se a leves izével - és már több, mint 40 éve fözök a családnak.
Arra vigyázz csak, hogy ha letakarod, akkor könnyebben kezd erösen forrni, lehet hogy még kisebbre kell ugy venni a lángot.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2009. nov. 19. 13:48
5/5 anonim válasza:
Én is mindig lefedem,de nem teljesen.A habot ami az elején keletkezik viszont nem szedem le már 4-5 éve,egy akkor 90 éves mamika mondta,hogy tele van ízekkel ami kifő az elején a húsból és a zöldségekből,ezt kidobom belőle ha leszedem.És igaza volt,elfőli a habot,nem lesz tőle zavaros,csak nagyon takarékon kell főzni,nem szabad forralni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!