Mi a receptje egy PUHA mézeskalácsnak?
Nekem van egy jó receptem, de az enyém is kemény lesz egy idő után, ha nem zárom légmentesen...
0,5 kg méz
2 kk fahéj
2 kk szegfűszeg
20 dkg cukor
20 dkg ráma
1 kg liszt
2 kk szódabikarbóna
2 egész tojás
4 tojás sárgája
(jó a lisztet a margarinnal elkeverni az elején)
200 fokon 4-5 percig kell sütni
Fini, de pár nap után bekeményedik ez is, ha nincs légmentesen lezárva!
köszönöm a válaszokat :)
továbbra is várok recepteket,tapasztalatokat,fortélyokat :)
Itt van egy családi recept, mindjárt puha a sütés után, nem kell várni vele:
Mézespuszedli a Mamától
1 kg liszt (lehet fele rozsliszt is, de nem muszáj)
0,5 kg méz olvasztva
30 dk cukor
4 db tojássárgája
20 dk puha margarin
2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.
1-2 tk mézeskaláscsfüszer
Az egészet összegyúrni, két-három napra hütöbe tenni.
Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keserü lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.
Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.
köszönöm a válaszokat :)
majd kipróbálom őket karácsony táján :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!