Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a receptje egy PUHA mézeska...

Mi a receptje egy PUHA mézeskalácsnak?

Figyelt kérdés
Mindig keményre sikerül de én puhán szeretem.
2009. nov. 19. 12:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy jó receptem, de az enyém is kemény lesz egy idő után, ha nem zárom légmentesen...

0,5 kg méz

2 kk fahéj

2 kk szegfűszeg

20 dkg cukor

20 dkg ráma

1 kg liszt

2 kk szódabikarbóna

2 egész tojás

4 tojás sárgája

(jó a lisztet a margarinnal elkeverni az elején)

200 fokon 4-5 percig kell sütni


Fini, de pár nap után bekeményedik ez is, ha nincs légmentesen lezárva!

2009. nov. 19. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A mézeskalács elösözr mindeig kemény, csak több hetes tárolás után lesz finom puha.
2009. nov. 19. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocs: elöször mindig - igy akartam irni...
2009. nov. 19. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

továbbra is várok recepteket,tapasztalatokat,fortélyokat :)

2009. nov. 19. 14:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
,,Garantáltan puha mézes"a google-ben találod meg,én kipróbáltam,nagyon puha.
2009. nov. 20. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Itt van egy családi recept, mindjárt puha a sütés után, nem kell várni vele:


Mézespuszedli a Mamától


1 kg liszt (lehet fele rozsliszt is, de nem muszáj)

0,5 kg méz olvasztva

30 dk cukor

4 db tojássárgája

20 dk puha margarin

2 dk szalalkáli és 1 tk szódabikarbóna kevés tejben feloldva.

1-2 tk mézeskaláscsfüszer


Az egészet összegyúrni, két-három napra hütöbe tenni.

Kb.fél centire kinyújtani és 200 fokon 8-10 percig sütni.(Ne tovább, mert keserü lesz.) Ne zavarjon,hogy a teteje még egészen puha,ha kihül,megszilárdul.

Ha kész,porcukorral megszórni,vagy cukormázzal bevonni.

2009. nov. 20. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

majd kipróbálom őket karácsony táján :)

2009. nov. 20. 09:30
 8/10 anonim válasza:
Karácsonyra akkor lesz puha mézeskalácsod ha most megsütöd és légmentesen tárolod addig
2009. nov. 23. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Tedd dobozba egy almával(fémdoboz) s úgy hamarabb puha lesz.
2009. nov. 25. 00:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ :)
2009. nov. 25. 16:13

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!