Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a receptje a legfinomabb,...

Mi a receptje a legfinomabb, puha mézeskalácsnak?

Figyelt kérdés
1001-et próbáltam már, de mindig annyira kemény, hogy lehetetlen megenni, vagy pedig túl fűszeres.Tippek, fortélyok is érdekelnek!Köszönöm!!!
2008. nov. 20. 16:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én így szoktam csinálni:

Hozzávalók:

# 2 evőkanál méz

# 45 dkg simaliszt

# 13 dkg porcukor

# 8 dkg vaj vagy sütőmargarin

# 2 tojás

# mézeskalácsfűszer

# 1 kávéskanál szódabikarbóna


A hozzávalókat összegyúrod, és 3 órát pihenteted, majd kinyújtod, szaggatod, és megsütöd.Ez nagyon finom, puha. :)

2008. nov. 20. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 tade ***** válasza:
100%
Szia. Az en bevalt modszerem az, hogy mikor keszen vannak a mezeskalacsaim beteszem oket egy dobozba es teszek mellejuk par szelet almat, vagy kenyeret, igy a mezeskalacs atveszi az alma nedvessegtartalmat, es puha marad. SOt volt, hogy kivettem egy darabot es elhajlott a kezembe, annyira puha volt, persze az ize az megmarad :)
2008. nov. 21. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!