Van pulykamellem (1kg-os), mit csináljak belöle?
szia!tegnap volt göngyölthusis kérdés oda írtam az én receptemet,lejjeb valakinek a tölteléket is leírtam ma.
légyszi írj vissza,megtaláltad-e.
üdv.erimami
Nem írtad, hogy filé vagy bőrős/csontos, de az alábbit bármelyikből elkészítheted:
Egyben megsütheted, sózva, füstölt szalonnával, fokhagymával megtűzdelve, jó sok köménymaggal megszórva tepsiben, alu- vagy sütőfólia alatt, az utolsó 10 percre fedetlenül, hogy szép piros, ropogós legyen. Hagymás krumpli párolt káposztával egészen ünnepivé varázsolja, de sima rizzsel, rizibizivel, gombás rizzsel, petrezselymes krumplival, vagy krumplipürével is isteni és kiadós.
Saját receptem:
A pulykamellet vagdosd apró csíkokra/kockákra, picit sózd meg. Kevés olajon pírítsd meg. Gomba-konzerv levét öntsd le és tedd a húshoz.
Egy külön kislábasban keverj össze só/vegeta, bors, szerecsendió, fokhagyma krém/zúzott fokhagyma, és egyéb fűszereket izlés szerint. Szórj még bele Knorr ételsűrítő granulátomot 3-4 evőkanállal és elpször egy pici vizet. Tedd fel melegíteni a tűzhelyre és habverővel a legjobb keverni. Elkezd sűrüsödni tegyél még hozzá vizet. Ezt addig ismételgesd még mártás állaga lesz.
Ezt a mártást öntsd rá a húsra és várd meg még összerottyan. Én családom nagyon szereti :-)
Tészta a legjobb köret hozzá.
Tipp: próbáld ki hagyományos tészta helyett a cérna metéltet. Jól áttudja járni a szaft és nincs tömény tészta íze. Nagyon finom.
Ha esetleg valaki kipróbálja írja meg privátba az "eredményt" :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!