Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit lehet 1 főre főzni 500...

Mit lehet 1 főre főzni 500 ft-ból? Minél több véleményre kíváncsi lennék.

Figyelt kérdés

olvastam itt egy kérdést amire több válasz az volt,hogy 500 ft-ból elég változatos kaját csinálhat valaki saját magának.rendben,de ez egész napra lenne,tehát reggeli,ebéd vacsora.nos!Én ugy látom a mai árakból,hogy 500 ft-ból szinte semmire nem futja.ha valaki esetleg úgy érzi mégis,légyszives cáfolja meg és írja le nekem mit lehet napi 500 ft-ból csinálni 1 napra!?ja és egy szoptató anyukának!

köszi a válaszokat,remélem minél több lesz olyan amiben rendesen reggeli,főétel és vacsora van.

2009. nov. 18. 20:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

ma 21:40-es: itt ha valaki ötleteket vagy tapasztalatokat ir, akkor azt egyesek elkezdik sértegetni, aki meg hözöng, az az okos?

Egyébként amikor én voltam szoptatós, nekünk se volt pénzünk arra, hogy állandóan hús meg gyümölcslét fogyasszak, hét közben csak egy nap volt hús, meg vasárnap, egyébként meg zöldségfélék - ami éppen a piacon olcsón kapható volt, tésztafélék (pl. prézlis tészta, krumplis, káposztás vagy grizes), levesek - és mind a négy gyerekemet 9-10 hónapig szoptattam igy is. Inni meg vizet, teákat ittam, illetve reggelire fél liter tejet.

2009. nov. 18. 21:54
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Arányait tekintve lehet, h' össze lehet hozni 500,-Ft-ból a napi kajálást, de akkor is időről-időre szükség van egy komolyabb bevásárlásra. Ha épp elfogy az étolaj, vagy kifogy a rizs, fűszerek stb. akkor máris oda az egész összeg. Legalább is nekem ez jutott eszembe, amikor olvastam az ominózus kérdést, mert abban a lány azt írta, a párja napi 500,-Ft-ot akar neki adni összesen.
2009. nov. 18. 21:56
 13/21 anonim ***** válasza:
Hát én nem tudok erre semmit írni,mert ez lehetetlen főzeléket tudnál csinálni a lidlben a fagyasztott zöldség egy kiló 350ft,de gondolom nem szeretnél 2 napig csak főzeléket enni.
2009. nov. 18. 21:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
21:56-osnak igaza van!Sajnos az ominózus hölgynek a bevásárlást is ennyiből kellene megoldani!Sajnos a dolgok fogynak!Sehogyan nem elég az 500 ft hosszú távon!De jó lenne ha elég lenne!Nem fájna a fejem!
2009. nov. 18. 22:09
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem a lidl-ben fagyasztott hanem friss piaci - és lehet több napig is fözeléket enni,de nem muszáj.

Ha a példádnál maradva megveszed a fagyaszott csomag zöldséget, akkor ne fözd meg az egészet, csak a felét - az kb két tányér. A maradékot meg bele lehet tenni rizsbe, lehet belöle salátát csinálni, krumplipürével meg kevés liszttel összedolgozva zöldségfasirtként kisütni.

Az egyik elöbbi hozzászólásra meg: szért jó, amit irt valami hogya heti pénzt egyszerre elkérni - akkor be lehet egy-egy tartalékot is tervezni: egyik heten olaj, máskor rizs vagy tészta, stb.

Ami sokat tud segiteni, ha megtervezi az ember a heti étrendet és beiktat olyanokat, amik az elözö napi maradékból készülnek.

Pl. ha hétvégén pörkölt van, rendszerint marad egy kevés, ami max. egy embernek elég:ebböl lelet pörköltpástétomot, rizseshúst, hortobágyi palacsintát késziteni - a maradék nem lesz kidobva (ami nem kis spórolási lehetöség), és csak kiegésziteni kell egy új ételnek.

2009. nov. 18. 22:12
 16/21 anonim ***** válasza:
De itt pont ez a lényeg,hogy nem kapja meg egyben!ezen a héten még csak 1x kapta meg!:(
2009. nov. 18. 22:16
 17/21 anonim ***** válasza:
Azt tudom hogy nem kapta meg, de azért kellene igy megbeszékniük egymással - egy hetes pénzböl tudna kicsit gazdálkodni.
2009. nov. 18. 22:45
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
És ha mondjuk 2napra főzöl 1000Ft-ból?Úgy azért könnyebb.
2009. nov. 19. 08:25
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi sem àllunk jol anyagilag,én is szoptatos kismami vagyok,de nem mindennap ettem fött kajàt.Ahhoz hogy tejed legyen nem a kaja a fontos hanem a folyadékbevitel.Szoval ha megiszol napi 2 liter,vagy több vizet(csapviz kivàlo)akkor minden rendben.De filteres teàt is vehetsz sokàig elég rengeteg teàra,akàr behütve,citromlével.

Én sokszor nem tudtam fött kajàt enni,csak kenyeret vajjal,olcso felvàgottal.Ebédre megoldottama tojàslevest,ez tényleg fillérekböl megvan,ràntäs,viz,meg a tojàs.

De a ràntott leves is tejtermelö étel,és filléres.

Zöldségleves nem kell 10 fajta zöldség bele.Két szàl répa,egy krumpli,kis zellerfüszerek.Meg is van..

Tejbegriz.Ahhoz is csak a dara kell,ami àltalàban van otthon,meg a tej.

Laktato,finom,desszertként is tökéletes.Bundàs kenyér régebbi kenyérböl,szintén csak tojàst igényel.Vagy ràntotta,tükörtojàs,làgy tojàs,fött tojàs...

Pörkölt.Megveszed a tésztàt,tejfölt,meg a csirkeszàrnyat.Kiados ebéd.

Spagetti._tészta-paradicsomszosz.

Szoval szerintem reggelire mindig egy kis kenyér vajjal,meleg teàval,vagy épp vaj nélkül olcsp felvàgottal,vagy ràntotta,vagy tükörtojàs.

Ebédeket irtam neked.Vacsora meg gyümölcs.1 darab alma,egy darab banàn,két kiwi,két mandarin,.....

De még rengeteg lehetöség van,csak utàna kellene jàrni.

Jut eszembe:Madàrtej,Rizs,hozzà egy darab ràntött hus,vagy csibefalatok.

Ratatoullie.

Fött krumpli kis majonézzeel összetörve...

2009. nov. 19. 08:55
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Én vagyok az említett kismama. Köszönöm mindenkinek a tippeket. Nagyon sokat segítettetek nekem. A párommal igyekszem megbeszélni a dolgokat és nagyon remélem, hogy minden rendbe jön.

Még 1x köszi mindenkinek. Örülök, hogy vannak ilyen jó szándékú emberek.:)

Sziasztok

2009. nov. 19. 11:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!