Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tepsi hátulján hogyan kell...

Tepsi hátulján hogyan kell sütni lapokat?

Figyelt kérdés
Könnyű megcsinálni ? :)
2013. nov. 5. 11:32
 1/9 anonim ***** válasza:

A lényege ennek az, hogy a kész lap törik, ezért nem lehet kiborítani a tepsiböl.

Ha van olyan sütölapod, ami egész lapos és az egyik oldalán le lehet csúsztatni a lapot, akkor abban nyugodtan lehet sütni.

Ha nincs, akkor egy tepsit "fejreállítasz", (mit ha éppen kiborítottad volna belöle a sütit), és a fenekére teszed a sütnivaló lapot (alá tehetsz sütöpapírt), és így teszed a sütöbe. Így a kisült lapot le tudod csúsztatni róla.

2013. nov. 5. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Elég az is ha levazom ? És nem folyik le róla a tészta ? :)
2013. nov. 5. 12:15
 3/9 A kérdező kommentje:
vajazom
2013. nov. 5. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:

Valószínüleg elég a vaj is, de a recepttöl függ.


A legtöbb tészta, amit így kell sütni, nem folyik, hanem nyújtható.


De ha belinkeled a receptet, többet tudok segíteni.

2013. nov. 5. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
[link] :)
2013. nov. 5. 13:24
 6/9 anonim ***** válasza:

A tészta alá megvajaznám és alaposan belisztezném a tepsit, úgy biztosabb.


Ha a tésztát összeállítod, ez nyújtható lesz, a legjobb mindjárt a tepsi hátán nyújtani ki a két lapot külön-külön.

2013. nov. 5. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Mellesleg elmentettem a receptet, köszi
2013. nov. 5. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
Rendben . Köszi a segítséget :) Szerintem biztos fini süti lehet .
2013. nov. 5. 14:05
 9/9 anonim ***** válasza:
Sajnos valamiért nem tölti be a receptet. Én úgy szoktam, hogy vagy előre kinyújtom a lapot tepsi nagyságúra, utána belisztezem, nyújtófára tekerem és úgy rakom rá a kivajazott, lisztezett tepsi hátuljára, vagy ha nagyon törékeny (pl. mézes lapok), akkor pici vajjal a tepsi hátuljára ragasztok sütőpapírt és a nyújtást már ezen fejezem be. Ha megsült, hűlni hagyom és utána óvatosan átcsúsztatom egy nagy tálca hátuljára, vagy egy másik tepsi hátuljára. Ha több lap kell, sütőpapírral elválasztva csúsztatom egyiket a másikra. Óvatosan kell velük bánni, könnyen törnek.
2013. nov. 5. 17:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!