Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a sertésvért?

Figyelt kérdés

Vettem a boltban egy kis szeletet. Fűszeres sertésvér. Azt mondták, ezt meg kell sütni, de többet sajnos nem tudok róla.

Hogyan készítsem el?

Köszönöm.


2013. nov. 4. 17:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Zsírban hagymát dinsztelsz, ráteszed a vért, megsózod és addig kevered, amíg megsül.
2013. nov. 4. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
hagymát zsíron puhára piritod ,és amikor puha fokhagymát füszert teszel hozzá jól megy hozzá a majoranna ,bors ,majd akockára vágott vért rádobod ,és jól összepiritod . Bökj majd meg egy darabot ,és ha már nem vér piros akkor kész .
2013. nov. 4. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
Fokhagyma úgy kő bele, mint Osztyapenkó lába kapcája! Brrr!
2013. nov. 4. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%
Joo sok hagymat tegyel bele nem a foghagymabol hanem a masik hagymabol a voroshagymabol vagy hogy hivjak...Na mindegy en mar voltam parszol nagyszuloknel diszno toron es en ugy szeretem hogy sok sok sok hagymaval.
2013. nov. 4. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szálára vágott vöröshagymát dinsztelj, bele a kockára vágott vér, só-bors, és addig sütöd-kevered-kavarod, míg kisült a közepéből a véres lé.

Látni fogod amikor már nem lesz alatta víz, csak a hagymához felrakott zsírban forgatod a vért! Ezt nem lehet nem észrevenni!

Jó, ha teflonba rakod fel, akkor nem fog odaragadni és nem fog oda-égni sem!

2013. nov. 4. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 doboszoli ***** válasza:

Nos, lehet, hogy hosszú lesz, de életszerű...))

Előzmény:

30 évig jártam házakhoz disznót vágni, napszámba(is). Annyi rossz hagymás vért etettek velem,(száraz, fűszerszegény, lekozmált, angolos, és egyéb borzalmak), hogy megtanultam magam vért sütni. Én így készítem:

A leengedett friss vért (nem kikavarva, mert ez a véres hurkába való ismérve) megvárom, míg megalvad, és feladja a savót.(15-20 perc. addig meg lehet pálinkázni)

A savót leöntve. az alvadt vért tenyérnyi darabokra vágom.(nem egy szép munka, de...)

Tiszta vízbe felteszem abárolni, addig főzöm, amíg a közepe nem véres. Nem tovább, mert "öreg" lesz. Szűrőkanállal kiszedem, és alaposan lecsorgatom. Ujjnyi hosszú, és vastag szeletekre vágom, félreteszem.

Nagyon bő zsírban szálasra vágott hagymát dinsztelek, némi zöldpaprika, paradicsom(télen lecsó) kevés fokhagyma társaságában.

Rádobom a felvágott vért, és sóval, borssal, kis köménnyel, gazdag majoránnával bolondítom. Ha felissza a zsírt, pótolom.(a vérből nem sok zsír sül ki..)

Pár percig intenzív tűzön sütve, friss puha kenyérrel, ecetes csípős savanyúsággal (dinnye, cseresznyepaprika, stb) adom az éhezők elé, és elégedetten begyűjtöm az érte járó dicséreteket.

Előtte a pálinka, utána a mátrai rizling annyira nyilvánvaló, hogy ezekről itt szót sem ejtek.

Próbáljátok ki, jó szívvel ajánlom!!

2013. nov. 4. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 mustafa33 ***** válasza:
100%
A Zoliéhoz hasonló tapasztalatokból kiindulva mondom: só, bors, majoranna + a hagymás zsíros alap. Az ő abálós módszere biztosabb eredményt ad. De ha már fűszeres a vér amit vettél, azt is vedd figyelembe mi van benne és mennyi. Ja, a Zoli által ajánlott többi elő, utó és hozzávalókról sem szabad megfeledkezni ☺.
2013. nov. 4. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 doboszoli ***** válasza:
Az őrölt pirospaprikát kihagytam, de természetesen teszek bele.
2013. nov. 5. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 mustafa33 ***** válasza:
100%
én nem.
2013. nov. 5. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!