Sütőtök sütés, na de hogyan is?
Figyelt kérdés
Sokféle módot olvastam már,nem tudok dönteni.Rácson,tepsiben,lefedve vagy anélkül,vízzel,víz nélkül.... ja és a másik,ha tepsiben víz és fedés nélkül sütöm levet ereszt vagy sem?
Segítsetek,mert most már tanácstalan vagyok!Holnap sütnék...
2009. nov. 14. 23:01
1/9 anonim válasza:
Naturan, a legegyszerűbben. Tedd a sütőbe a legmagasabb hőfokra a sütőrácsra. De tegyél alája fóliát, mert levet ereszt. Kb. l,5-2 órát kell sütni. Villával szurd meg, elég puha-e. Látni is fogod, mert a felszine kissé cukros-barna lesz, a héja is barnul.
2/9 anonim válasza:
Megmosom, feldarabolom és beteszem a sütőrácsra. Ott elvan kb. egy-másfél órát és nyami:) Ennyi...:)
3/9 anonim válasza:
Én tepsire teszek alufóliát és azon szoktam sütni a sütőtököt. (Szeletekre vágom, megmosom, s a tetejét megcukrozva tolom be az előmelegített sütőbe.)
Nem szokam lefedni, vízet sem teszek mellé/alá...
Mire megsül, addigra a teteje szépen megpirul és tetején karamellizálódik a cukor, nem nagyon ereszt levet.
Viszont az alufóliát csak össze kell gyűrnöm és így nem kell a tepsit vakargatnom. :D
4/9 anonim válasza:
mi úgy szoktuk, hogy olyan falat méretűre összevágjuk, a tepsit kibéleljük alufóliválal, így nem kell majd súrolni meg kaparászni ha odaragadt a leve, abba bele a tök, alá egy kis víz, cukor rá, tetejére is alufólia. kb fél, 3/4 óra mőlva puha lesz a tök, megszúrod villával, könnyen belemegy akkor leveszed a tetejéről a fóliát, visszateszed egy kicsit, hogy finoman megpiruljon. Kész is, isteni finom ;)
5/9 anonim válasza:
Én is ugyanigy készitem ahogy a válaszadók,de én még egy kis mézzel is bekenem vékonyan a tököt,isteni!!Próbáljátok ki!;)
7/9 anonim válasza:
Ha egészségeset szeretnél, akkor ne rontsd el cukorral. Nagyon finom anélkül és legalább teljesen egészséges.
8/9 anonim válasza:
Én megmosom, kivájom a belsejét, vékony cikkekre vágom, bekenem mézzel, és a cikkeket egy alufóliával bélelt tepsire teszem. Vizet soha nem teszek alá. A széleit fel kell hajtani, mert jön majd belőle egy kis lé. Kb. 180-200 fokon sütöm 45-50 percig, a szeletek vastagságától függ. Mikor szépen karamellizálódik a teteje, és villával megszurkálva vajpuha, akkor kész.
9/9 anonim válasza:
Én pont tegnap csináltam :) Hosszúkás tökből, amit először kettévágok, majd a feleket is félbe. Tepsibe alufólia, bele a tök és ennyi. Fedve vagy nem fedve, ugyanaz lesz az eredmény. Mézzel én is próbáltam már, úgy is finom. Olyan receptet láttam egyszer, hogy rozmaringágacskákat tettek még hozzá a tepsibe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!