S. O. s! Miért nem sikerült a rétestésztám? :' ( (bővebben lent)
Mindent a recept szerint csináltam(kivéve az összedolgozást az elején,mert a tojást csak beleütöttem,és nem a közepére,de az nem baj gondolom...vagy igen?),több,mint 20 percig dagasztottam,mégsem lesz olyan selymes,nyúlós,húzható a dagasztás vége felé sem,mint pl ebben a videóban:
http://www.youtube.com/watch?v=RlMB0XLb59U
(Amúgy nem e recept szerint csináltam,de az is hasonló volt,olyantól,akinek már sikereült sokszor.)
Mit csinálok rosszul?Van valami "titkos" dolog,amit nem mondanak?Légyszi segítsetek,nagyon el vagyok keseredve,kétszer csináltam újra a tésztát,de egyszer sem sikerült.
Előre is köszi a válaszokat!
"vagy teljesen hozzáragadt a kezemhez,nem tudtam rendesen dagsztani,vagy túl "lisztes" volt"
Itt lehet a gond, mert ha ragad, akkor kevés a liszt, de ha utána meg lisztes, akkkor közben túl sokat tettél hozzá.
De feltétlen jó réteslisztet kell használni, lehetöleg házi tojást, az ecetet nem kifelejteni, és sokáig kell gyúrni, amig tényleg síma lesz a tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!