Mit főzzek ma vacsorára?
rántott hús, majonézes krumpli, főtt rizs
gulyásleves, sajtos-tejfölös-fokhagymás lángos
Felszeletelt sertéscombot enyhén klopfolod, fűszerezed.
A zöldséget (ha nem mirelit akkor pucolod, aprítod) egy tepsi aljára simítod, megszórod sóval, borssal és kevés vajat morzsolsz rá. Ráfekteted a hússzeleteket, alufóliával lezárod a tepsit. Forró sütőben 40 percig párolod.
Leveszed a fóliát, ráborítod az enyhén megsózott tejfölt és visszatolod még 20 percre a sütőbe. A végén lereszeled a sajtot, rászórod a husis zldségre és pirosra sütöd.
Szerintem:)
Ha esetleg kevés zsemlemorzsa is akad, akkor:
A húst szeleteled, klopfolod, fűszerezed. Olajon puhára sütöd a szeleteket.
A zöldségeket sós vizben megpárolod de úgy, hogy ne főjjenek szét. Szóval félnyersen hagyod. Leszűröd.
Olajon megpirítod a zsemlemorzsát, ráöntöd a zöldségre és összeforgatod.
Tányérra teszed a húst, mellé a morzsás züldséget amire egy kanál tejfölt teszel.
Több ötletem nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!