Mit főzzek ma vacsorára ezekből az alapanyagokból?
rántott gomba krumplipürével tényleg jó
én viszont vennék egy kis baconszalonnát, leperítanám hagymával és azt tennék még a pürére
első vagyok, ez szerintem tökéletes lenne.:
Tejfölös gomba
Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
1/2 kg gomba,
só,
bors,
1 pohár tejföl,
2 evőkanál liszt
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítjuk, beletesszük a szeletekre vágott gombát. Összekeverjük, fedő alatt főzzük (kb 10-15 perc), míg meg nem puhul.
Ezután levesszük a fedőt, és hagyjuk, hogy kissé elfője a levét. Sóval, (vegetával), borssal ízesítjük. Egy pohár tejfölben 1-2 evőkanál lisztet simára elkeverünk, majd a gombához öntjük. Ha sűrűn szeretjük, akkor több lisztet, ha levesesebben, akkor a tejfölhöz kicsi vizet is önthetünk.
Spagettivel, makarónival, krumlipürével tálaljuk.
rántott gomba majonézes burgonyával?
De ez is finom: A burgonyát pucold meg, apró kockákra vágva, kevés olaj-vaj keverékében, fedő alatt párold puhára, majd pirítsd meg. Ugyanezt tedd a gombával is, majd borítsd össze őket. Ráönthetsz tojást és akkor kész a gombás, burgonyás omlett.
Főtt, karikára vágott burgonyát rétegezz a párolt gombával, meg mindenféle egyéb zöldséggel, pl cukkini, répa, padlizsán, tegyél bele sonka darabkákat. Meglocsolhatod tejföllel, de gazdagíthatod besamellel is. A tetején jól mutat némi bacon szalonna.
Jó étvágyat:)
esetleg ugorj le a boltba baconért...és tekerd a gombát a baconba:)
És csinálj mellé krupmlipürét vagy ami még jobb majonézes lilahagymás krupmlisalit, megfőzöd a krumplit kockára vágva, ha kihült raksz rá apróra vágott hagymár meg kikevered a tejfölt a majonézzel meg mustárt, borsot és ráöntöd:) és lehütöd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!