Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan éghetett oda a gyümölcs...

Hogyan éghetett oda a gyümölcsleves?

Figyelt kérdés

[link]

E recept alapján csináltam leveset, annyi változtatással, hogy meggy helyett barackot tettem bele (konzerveset, a lével együtt). Feltettem főni a levest, folyamatosan kevertem, intenzíven és gyorsan. Kb. 4 percet forraltam.

Az alja azonban iszonyatosan odaégett. Nem csak picit, hanem jó vastagon, kb. 15 percig takarítottam le róla. A leves ehetetlen lett. Nem értem, hogy hogyan történhetett meg.

Előzőleg kétszer megcsináltam már ezt a levest, akkor meggyel, akkor semmi baja nem volt, nem égett oda.

Elektromos tűzhely van, a legmagasabb fokra tekertem fel, mert a főzőlapok már gyengék. Minden esetben 6oson volt fent, a meggy nem égett oda, a barack igen. 1 változás volt, hogy más edényben csináltam. A barackot rozsdamentes fazékban, a meggyet pedig egy régebbi típusú, vastagabb fazékban. Lehet ez volt a baj?

2013. okt. 29. 14:25
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze,ez volt as baj, a rozsdamentes leég,én lecseréltem már őket...:)
2013. okt. 29. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:

a vastag fazék is lehet baj : A fazékba ha már egyszer valaki valamit megégetett lehet az akármilyen tisztára elsurolva mindig leég majd minden benne.

Esetleg még amit eltudok képzelni a barcklevével együtt a a barck hús ha még ilyen kis foszlányok akkor is kerülhet bele és ez miatt kapott oda.

2013. okt. 29. 14:29
 3/4 A kérdező kommentje:
Ha alacsonyabbra veszem a hőfokot, akkor elképzelhető, hogy nem ég oda? Lehet lassabban készül el, meg kevésbé fog forrni.
2013. okt. 29. 14:37
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Max fokozaton persze, hogy könnyebben odaég, tök mindegy mennyire régi tűzhely.

2. Rozsdamentes edényben nehezebben ég le bármi, hagyományosban sokkal könnyebben.

3. A barack sokkal cukrosabb, törmelékesebb, sűrűbb, mint a meggy. Persze, hogy sokkal könnyebben leég.

2013. okt. 29. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!