Hogyan éghetett oda a gyümölcsleves?
E recept alapján csináltam leveset, annyi változtatással, hogy meggy helyett barackot tettem bele (konzerveset, a lével együtt). Feltettem főni a levest, folyamatosan kevertem, intenzíven és gyorsan. Kb. 4 percet forraltam.
Az alja azonban iszonyatosan odaégett. Nem csak picit, hanem jó vastagon, kb. 15 percig takarítottam le róla. A leves ehetetlen lett. Nem értem, hogy hogyan történhetett meg.
Előzőleg kétszer megcsináltam már ezt a levest, akkor meggyel, akkor semmi baja nem volt, nem égett oda.
Elektromos tűzhely van, a legmagasabb fokra tekertem fel, mert a főzőlapok már gyengék. Minden esetben 6oson volt fent, a meggy nem égett oda, a barack igen. 1 változás volt, hogy más edényben csináltam. A barackot rozsdamentes fazékban, a meggyet pedig egy régebbi típusú, vastagabb fazékban. Lehet ez volt a baj?
a vastag fazék is lehet baj : A fazékba ha már egyszer valaki valamit megégetett lehet az akármilyen tisztára elsurolva mindig leég majd minden benne.
Esetleg még amit eltudok képzelni a barcklevével együtt a a barck hús ha még ilyen kis foszlányok akkor is kerülhet bele és ez miatt kapott oda.
1. Max fokozaton persze, hogy könnyebben odaég, tök mindegy mennyire régi tűzhely.
2. Rozsdamentes edényben nehezebben ég le bármi, hagyományosban sokkal könnyebben.
3. A barack sokkal cukrosabb, törmelékesebb, sűrűbb, mint a meggy. Persze, hogy sokkal könnyebben leég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!