Milyen szószhoz milyen tészta illik?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy nem mindegy, milyen tésztát adunk sűrűbb, darabosabb, vagy hígabb szószokhoz.Tudja valaki a "szabályt"?2008. júl. 7. 19:42
1/2 anonim válasza:
A hígabb tészta való az olyanhoz mint pl spagetti, vagy fusili, a darabosabb szósz, az olyanhoz való mint pl a makaróni, vagy az a vastagabb és rövidebb csőtészta ( nem tudom a nevét) hogy bele tudjon folyni, vagyis meg tudja tölteni. Én így tudom.
2/2 tade válasza:
SZia. A szoszokat pl. - sima paradicsomszosz, paradicsomszosz mozarellaval, mehet mondjuk spaghettire, fusillire, farfallere, elvileg barmire. A raguk (bolognai, zoldseges raguk) a penne (csoteszta) pipe rigate (konyokteszta) conchiglie (kagylok)tesztahoz illenek a legjobban, mivel a szosz belemegy az uereges reszbe. DE pl. vannak specialis teszta etelek, amik csak 1 tesztafelevel jok, es nem is keszitik massal: Spaghetti carbonara - amit csak bucatinivel, azaz ureges makaronival keszitenek. Spaghetti alo scoglio (spaghetti kagylokkal), amit csak spaghettival vagy ettermenket makaronival keszitik. PL. a bolognai spaghetti nem letezeik, ez magyar talalmany...bolognai ragut itt (Olaszorszagban) pennevel eszik. A tesztanal viszont az a jo, ha minnel sargabb. Ha viszont minoseget akarsz, akkor tudom ajanlani a Barilla tesztakat es szoszokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!