Írnátok finom pizza recepteket?
Nagyrészt a tésztájára vagyok kíváncsi, h ti h csináljátok.
Olyat szeretnék most sütni, ami nem olyan vastag.
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
1dl langyos tej, 1 tk cukor
1 dl langyos víz,
só
Ha nem hagyod nagyra megkelni, vagy kevesebb élesztőt használsz, kicsit laposabb lesz. Vagy 1/3-rész graham liszttel vékonyabb, ropogósabb lesz a tészta (és még egészségesebb is).
Meg szoktam kenni paradicsompüréből, vízzel felfőzött, bazsalikommal, borssal stb ízesített kencével. Aztán tetszés szerint megpakolható bármivel.
40dkg finomliszt
1 dl viz
1 dl tej
1 ek. cukor
2dkg élesztő
1 ek. olaj
1 kk. só
Felfuttatod az élesztőt a cukros,langyos tejben.
A lisztet egy mély tálba szitálod,közepébe mélyedést
nyomsz és beleöntöd az élesztős teje,ezután a környező
liszt kis részével összekevered(kovász),majd a többi
lisztből kevéssel betakarod,ruhával letakarod a tálat
és meleg helyen kétszeresére keleszted.Kb. negyed óra
után hozzá adod a sót,vizet majd jól elkevered,cipót
formálsz belőle.Tetejét vékonyan belisztezed,letakarod
egy konyharuhával és kb. 1 órát keleszted meleg helyen!
Ha megkelt kiolajozott pizzaformába teszed,rá a pizza-
szósz,feltét,sajt és be a sütőbe kb 25-30 perc
200 fokon.Ha vékony pizzát szeretnél,mielött a formába
teszed,jó vékonyra nyújtsd ki a tésztát és ugy bele a
pizzaformába!
Jó étvágyat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!