Így is lehet csinálni a hamburger husit?
Én sosem csinálom tojással. Sózom és jó erősen borsozom.
Nagyobb formákat csinálok mint a zsemle, ha netán sütés közben összemennének. A végén cheddar lapkasajtot olvaszok rá.
Igen, ez így tökéletes lesz.
Én is csak sót és borsot teszek bele.
A legfinomabb persze marhahusból, de készült már nálunk sertésből és vegyesből is.
Jó étvágyat hozzá
Amiben tojás és sertéshús van, azt nálunk fasírtnak hívják.:-)
Titkot árulok el: a hamburgerben is fasírt van. Ez egy fasírtos zsemle. Édes testvérek ők a tatárbifsztekkel, s több más húsétellel.
-----------
Én nem szoktam keverni a húst, mert úgy gondolom, az eltérő sütési idő miatt vagy az egyik lesz félig nyers, vagy a másik sül túlságosan meg. Saját gyártású zsemléket használok, amit teljes kiőrlésű durumlisztből sütök. Tojást lehet bele tenni, mert összefogja a húst. Könnyebb dolgozni vele. A mekis húspogácsában nincs.
Nálunk a fasírtban jóval több a fűszer, sőt hagyma és fokhagyma is kerül bele mint mindenhol.
Azzal egyetértek, hogy tojás (szerintem legalábbis) felesleges a hamburgerbe
"Titkot árulok el: a hamburgerben is fasírt van. Ez egy fasírtos zsemle. Édes testvérek ők a tatárbifsztekkel, s több más húsétellel. "
Természetesen rokonok, de sem a jó hamburgerhús, sem a tatárbifsztek nem fasírt, ugye? Attól még, hogy hasonlóak, nem egyformák. Atyám...
7/7:
Kérdés, mit szeretne leginkább a kérdező. Lemásolni a gyorséttermi kaját, vagy egy finom ételt készíteni. A hamburger történet a Római Birodalomig nyúlik vissza. Sokféle volt, s ma is sokféle.
Én készítem úgy is, hogy nem zsemle közé teszem, hanem sült burgonyát és salátát adok mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!