Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Palacsintatésztából mit...

Palacsintatésztából mit csinálhatok még?

Figyelt kérdés
azthiszem több cukrot tettem bele,letapad,ebből rendes palacsinta már nem lesz.Mit tudok belőle csinálni? kioni nem szeretném.Gofrisütő,normál sütő nincs,csak gáz,mikro.
2009. nov. 12. 11:47
 1/9 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nem a cukortól tapad le! Tudom, hogy sokan mondják, de nem!

Nagymértékben befolyásolja, hogy milyen edényben készíted. nekem van rendes teflon palacsintasütőm, meg buga is.Nyílván a teflonosba tudom még az édeset is megsütni úgy hogy egyben maradjon! Még egy tipp! Várj vele egy félórát! Nekem az is bejött, ha többet hagtam állni.

2009. nov. 12. 11:58
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj bundás almát! Nagyon finom csemege. Ahhoz jó sűrű!(fontos) és cukros tészta kell, mint a gofrytészta. Ebbe kell belemártani a megpucolt alma szeleteket és forró bő olajban kisütni, aztán meg fahéjas porcukorral megszórni. Mennyei, próbáld csak ki.
2009. nov. 12. 12:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Készíthetsz belőle császármorzsát (smarnit), ahhoz is palacsinta-tészta jellegű alapanyag kell. Találsz a neten receptet róla, ha kész, nyakon kell önteni lekvárral, vagy megporcukrozni, és finom csemege lesz belőle:))))
2009. nov. 12. 12:08
 4/9 A kérdező kommentje:

mindig ebben a teflonosban sütöm,nem szokott megégni soha

félórát mindig várok a bekavarás után

bundás almát csináltam,de azzal kb a 15%a ha elment a tésztának

császármorzsa sosem sikerül nekem,de talán ezt is feláldozom egy probára,hátha

köszönöm az ötleteket,azért még várok:)

2009. nov. 12. 12:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
én piskótával próbálkoznék, kevernék hozzá még lisztet (nem tudom hány tojással, mennyi liszttel csináltad eredetileg) , de hogy sűrűbb legyen és vagy 3 tojás fehérjét habbá verve óvatosan beleadagolnék, és egy csomag sütőport, 2-3 kanál olajat még, ha a tésztába nem tettél.
2009. nov. 12. 12:22
 6/9 A kérdező kommentje:

irtam hogy nincs sütő,igy minden sütőben süthető kilőve

császármorzsával probálkoztam,ehető lett,de nem tul szép:D

max kutyus megeszi

2009. nov. 12. 12:50
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
almát karikára vágva megforgatod benne, és kisütöd serpenyőben. jó fahéjas cukorral vagy lekvárral a tetején. ha esetleg hígabb a tészta, egy kevés lisztet még tehetsz hozzá.
2009. nov. 12. 13:34
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

csinálhatsz belőle kakaós puffancsot - ez a férjem kedvence :)

kicsit sűrűbbre csinálod, reszelsz bele 1-2 almát, 1 kk fahéjat, 1 cs vaníliás cukrot, 1 tk sütőport vagy szódabikarbónát

közepesen forró olajba teáskanállal kis fánkokat szaggatsz, ha aranybarna, megfordítod

forrón megforgatod natúr kakaóporral kevert porcukorban

nagyon fincsi

2009. nov. 12. 14:46
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

CICEGÉT! Reszeljél bele nyers krumplit, süsd ki pici olajon, rakjál rá tartármártást. Isteni finom.

Ezen kívül még káposztával is megpróbálhatod. Én ezzel jobban szeretem!

2009. nov. 16. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!