Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fontos! Hogy csinálnátok meg?...

Fontos! Hogy csinálnátok meg? Van valami elronthatatlan elkészítési mód?

Figyelt kérdés

Nagyon fontos, kérlek segítsetek!

Ebben a torta receptben a karamell rész egyszerűen nem sikerül! Tényleg én vagyok ennyire szerencsetlen és ezt nagyon egyszerű elkeszíteni?

Már este-éjszaka többször is probáltam sőt anyukám is segített aki pedig jól tud sütni de nem sikerül... Nem hiszem el, hogy egy ilyen egyszerű dolog kifog rajtam.

Szerintetek mit csinalhatok rosszul? Mindent ugy csinalok ahogy le van irva...csak nekem a cukor forrasa utan nem kezd el se barnulni se sötetedni! Es a vegeredmény valami féher dolog lesz ami pár perc múlva betonkemény lesz...

Ma kéne elkészülnöm a sütivel és nem megy!


2013. okt. 20. 08:49
 1/5 anonim ***** válasza:
link?
2013. okt. 20. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Jujj, tényleg elfelejtettem...

Bocsánat! :-) csak már teljesen szét vagyok esve.


[link]

2013. okt. 20. 09:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk az szokott a hiba lenni ilyenkor, hogy folyamatosan kevergetjük, pedig egyáltalán hozzá sem kéne érni, hadd tegye a dolgát magától.

Időnként persze egyet-kettőt rázunk a fazékon, hogy a rétegek cserélődjenek...

Egyébként ha ez sem válna be, akkor vegyél konzerves cukrozott, sűrített tejet és konzervestül főzd 3-4 órán át az őt teljesen ellepő vízben és gyönyörűszép sűrű karamellt fogsz kapni :)

2013. okt. 20. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Mert nem pörkölöd meg. A cukrot miután forr a vízzel, forrald még tovább. Célszerű teflonos lábasban csinálni, és mondjuk én kis lángon szoktam, bár 20 dekához lehet indokolt a nagy láng. Na mindegy, a lényeg hogy miután elkezdett forrni, vedd kicsit kisebbre a lángot és forrald tovább. Ha még fehér, akkor ne vedd le a tűzről, akkor még nyilván nincs kész. Amikor elkezd barnulni, akkor vedd le.

És még forrón öntsd rá a tejszínt. Ha a cukor magában hűl ki, akkor persze, hogy kemény. A tejszín lágyítja meg.

Szóval: addig főzd a cukrot, amíg nem lesz barna. Akkor rögtön keverd bele a tejszínt. És akkor jó lesz :)

2013. okt. 20. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:

Miközben forrt a cukor tovább hagytam és rázogattam és SIKERÜLT!

Köszönöm a válaszokat! :-)

2013. okt. 20. 10:54

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!