Gyümölcscentrifugával lehet répa vagy céklalét csinálni?
Mi szoktunk és nem reszeljük előtte a zöldséget. Ami visszamarad hulladéknak, az nagyon száraz már. Nekeünk egy nagyon jó minőségű centrifugánk van. A régivel a hulladékot is le lehetett még többször darálni, annyi lé maradt benne.
Én nagoyn szeretem a csicsókás céklalevet, az a kedvenc céklásom, a répát én nem szeretem keverni, de a családom a répa-narancs vagy a répa-narancs-alma keverékre esküszik.
Első nem tudom miért lett lepontozva, s a hülyeség miért nem.
A gyümölcscentrifuga zöldségekhez és gyümölcsökhöz valók. Nem kell semmi reszelés, darabolás. Mi az, hogy ha elég erős a motor? Ha ezeket nem bírja, akkor az ipari selejt.
Arra való ez a szerkezet, hogy megküzdjön ezekkel.
Receptek:
Mindenféle gyümölcscentrifugás oldalak:
#5: Sajna a háztartási gépek zöme ipari selejt... A márkásak is. Speciel botmixer nincs is olyan, ahol nem műanyag a tengely, ami aztán hónapok alatt tönkremegy. Fémmel nem lenne gond.
Gyümölcscentrifugánál jobb a helyzet, ott legalább ez a probléma nem áll fel, s léteznek jók. Sajna rengeteg fajta nem az.
A mi gyümölcscentrifugánk hulladékrészében konkrétan állt a must múltkor, a narancs még oké, almánál viszont hámozás szükséges, mert ő fél centi vastagon hámozza le. Plusz kicsi a nyílása is, ja, nem bölcsen választottunk :D Fiatal voltam és tapasztalatlan, nem tudtam, hogy a háztartási gépeknél különösen sok a feladata elvégzésére csak korlátozottan alkalmas modell.
Viszont a répát és céklát viszi, a lé hatékony kiszedésében gyöngébb, úgyhogy 2-3-szor ismétlem a műveletet, így jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!