A villanytűzhelyet hogyan kell használni?
Most költöztem el, és itt ilyen régi típusú villanytűzhely van, ami még lekapcsolás után is sokáig meleg marad. Otthon gázkályha volt, csak a villannyal szerencsétlenkedek, mindig odaég vagy szétfő, vagy húzkodom félre hogy nehogy kifusson.
Hogy kell az ilyenekkel főzni? Azt hallottam, hogy ha felforrt rajta az étel és lekapcsoljuk, akkor még bőven megfő, ez igaz?
Szia!
Az, hogy félrehúzod, teljesen jó, így kell csinálni. Hiszen nem tud olyan gyorsan lehűlni a tűzhely lapja. Amúgy, ha épp ki akar futni, és leveszed a fedőt és rááfújsz, az is segít valamiért kifutás ellen (nem annyira világos a dolog fizikája, de úgy tapasztaltam, hogy működik).
Azt meg, hogy mikor lehet lekapcsolni, ki kell tapasztalni, eléggé típusfüggő. Próbálkozz. Ha túl hamar lekapcsoltad, még mindig visszakapcsolhatod. Mi a melegen maradt lapokon mindig teavizet szoktunk melegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!