Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ha főzés közben bele keverek...

Ha főzés közben bele keverek a rízsbe akkor tényleg nem lesz pörgös és ragacsos lesz az egész?

Figyelt kérdés
Pergős rízst szertnék..
2013. okt. 15. 13:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Valóban ragadós lesz. Azért van, mert a rizs szemek elhelyezkednek a vizben kényelmesen egymáson. Lyukakat képeznek, amin levegőznek. Ha felkevered, elzárod a levegő utját a kis járatokat. Persze ez nem egy fizikus válasza, csak egy háziasszonyé, de ez a lényeg.
2013. okt. 15. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Pergős rizs,ahogy én csinálom :) Sokáig én is szenvedtem vele,ma már szerencsére nem :) Én mostanában a zacskós rizst veszem meg,és ugyanúgy készítem el mint a sima rizst . Kiszedem a zakcskóból őket,ezek ugye előgőzölt,vagy előfőzött rizsek. Kis olajon megpirítom őket,ha már szépen megpirultak,(én pirításnál sózom),akkor felöntöm annyi vízzel,ami ellepi,vagy egy nagyon kicsivel még többel. Fedőt ráteszem,kis lángon párolom . Később ránézek,ha már nem sok víz van rajta,és ilyen kis lyukacsok vannak,akkor megkeverem az egészet,itt már figyelgetni kell,mert nem sok idő kell neki. Ha már szinte nincs víz rajta,leveszem a tűzről,és fedővel a tetején hagyom még egy kicsit.Ilyenkor beszívja a maradék nedvességet,és szép pergős rizs lesz belőle :) Próbáld ki ha gondolod :)
2013. okt. 15. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
×zacskóból :)
2013. okt. 15. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Én mindig kavargatom közben, és pergős marad.
2013. okt. 15. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
A pergősség elsősorban a rizs fajtájától függ. Annyi igaz, hogy ha kevered, összetöröd a szemeket és a belőlük kioldódó keményítő besűríti az egészet.
2013. okt. 15. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
4-es vagyok, hülyeség. A rizst nem lehet összetörni, te jó ég! Ez nem porcelán! Ahhoz már nagy szét kell hogy legyen főve, hogy törjön a keveréstől..
2013. okt. 15. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!