félbevágod,kimagozod,bele a tepsibe,kb másfél óra alatt megsül.Én villával meg szoktam nézni,kész van -e.
2009. nov. 10. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Félbevágod, kimagozod, cikkekre vágod, vagy ahogy tetszik. Sütőpapíros tepsire teszed, a sütőt előmelegíted 200 fokra, ha kész, berakod a tököt és kb 1 óráig sütöd. De közben meg is nézheted, h hogy áll, szerintem függ attól is, mekkora szeletek vannak benne.
2009. nov. 10. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
A tököt alaposan megmosod, kettévágod, kiszeded a magokat, és feldarabolod kisebb darabokra. Ezt alufóliára rakod és megsütöd. Ha nagyobbak a darabok, sokáig kell sütni, 2-2,5 óra kb mire elkészül, de a barátnőm lepucolja a héját, egészen kicsi kockákra vágja, igy gyorsan elkészül.
viszont a nagydarabos finomabb, mert mire átsülnek a nagyobb darabok, addigra a széle kicsit megbarnul, és nagyon finom karamellizált izt kap.
2009. nov. 10. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 anonim válasza:
Én megmosom, kimagozom, szeletekre vágom. A magasabb falu tepsibe teszek alufóliát, bele a szeleteket, alá kis vizet. Csurgatok rá kis mézet a szeletekre. Alufólia a tetejére, kb fél óra 40 perc alatt tökéletesen puha lesz. Ha akarod kicsit megpiritoda tetejét amikor már puha.
2009. nov. 10. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Én így szoktam csinálni :
- Szeletekre vágom a kimagozott tököt és alaposan megmosom folyó hidegvíz alatt.
- A sütőt előmelegítem, egy tepsire alufóliát terítek.
- A tepsire rakosgatom a tökszeleteket, cukrot szórok a tetejére és betolom az előmelegített sütőbe.
A tökszeletek nagyságától függően 45-60 perc múlva sülnek át a tökök... :D
A rászórt cukortól nagyon finom lesz a tök, sokkal ízletesebb, mint cukor nélkül!!!
2009. nov. 11. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
én szétvagdosom és mikróban legnagyobb fokon 20 perc alatt megsütöm, ha pirítottra akarom, grillkombira kapcsolok, de simán jobban szeretem.
2009. nov. 11. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
180 fokon légkeveréssel egy óra. (elektromos sütővel)
Mindenhol írnak mindent 30 perctől 3 óráig. Összevissza állítva a hőfokot. Nem értem az egyszerű dolgokat miért kell túlbonyolítani. Felvágtam 8 darabba a tököt, egy óra a sütőben és kész. 3-4 cm volt kb a kerek részen a vastagsága, a hosszúkás részén meg vagy 5cm úgyhogy nem vékony tök volt. Mikor elkészült a kerek felét próbáltam kiszedni úgy villával hogy középen alányúltam, de mikor emeltem ki akkor ketté hajlott annyira puha volt. Két villával lehetett csak kiszedni. Biztos tök meg tök között is van különbség de sztem ez a hőfok meg időtartam kb átlagban igaz lehet az összes tökre az első sorban leírt módon.
2020. nov. 28. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Mikrós sütés-ről csak annyit hogy, ha nagyon máskép nem lehet vagy nincs időm akkor használom. Akármilyen tűzhelyen vagy sütőben, vagy grillezve melegítesz sokkal jobb lesz mint mikróban. Pl rántotthúst próbálj egyszer grillezve újra melegíteni, vagy sütőben. Soha többet nem rakod be utána mikróba. Egyre több helyen olvasom, hogy a lustaság miatt mindent mikróval kezdenek csinálni. Felejstétek el. Sokkal finomabbak az ételek a hagyományos módszerekkel. Ez nem placebo. Fogj egy rántotthúst és próbáld ki. Utána átgondolod a mikrós melegítést.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!